Teröristler maden bastı

Güncelleme Tarihi:

Teröristler maden bastı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

Karadeniz'e açılma çabasındaki PKK'nın, yasadışı örgütlerle işbirliği yaparak eylemlerini yoğunlaştırdığı Şebinkarahisar- Alucra- Suşehri üçgeninde, teröristler yine kan döktü. Bastıkları madeni yakan teröristler, kaçırdıkları üç mühendisten birini öldürdü.

Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi yakınlarında geçen cumartesi günü yol keserek iki kişiyi öldüren, dokuz kişiyi de yaralayan teröristler, önceki gece de ilçeye 26 kilometre uzaklıktaki Tutak Dağı'ndaki madene baskın düzenledi. Beroner Madencilik'in, kurşun, çinko ve krom ürettiği madene saat 20.00 sıralarında gelen otomatik silahlı altı terörist, telefon hattını kestikten sonra, şantiyede çalışan 40 kişiyi etkisiz hale getirdi. İşçilerin üzerlerini tek tek arayarak, 170 dolar, 3 bin 600 mark ve miktarı henüz belirlenemeyen diğer paralarını alan teröristler, madendeki iki kamyon, bir cip ve bir kamyonetle 12 ton mazotun bulunduğu tankı ateşe verdiler. Üç el telsizini alan teröristler, mühendis Mustafa Tete ile Bulgar meslektaşları Atanas Milkov, Peter Bakalov ile tekniker Serol Bakır ve sürücü Orhan Vural'ı kaçırdılar. Teröristler, Bakır ile Vural'ı şantiyeden yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bıraktılar. Teröristler Bulgar mühendislere, ‘‘Sizin ülkenizde iş bitti mi de buraya geldiniz’’ diye çıkıştılar. Kaçırılan mühendislerin kurtarılması için operasyon başlatan jandarmalar, dün sabah madenden 7 kilometre uzaklıkta Tete'nin cesedini buldular.

REŞADİYE'DE 4 ŞEHİT

Tokat'ın Reşadiye İlçesi Sazak Mevkii'nde teröristlerle girilen çatışmada jandarma astsubay Kani Çaylak ile jandarma erleri Serdar Eraydın, Serhat Göksel ve Nurettin Sevinç şehit oldu. Çatışmada yaralanan 3 asker de Tokat Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ordu'nun Gürgentepe İlçesi Işıktepe mevkiinde kıstırılan 4 teröristten biri ölü elegeçirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!