Terörist değil terör kurbanıyım

Güncelleme Tarihi:

Terörist değil terör kurbanıyım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2009 00:00

Ergenekon operasyonunun son dalgasında gözaltına alınanlar, İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki sorgularında, şu ifadeleri verdiler:

Prof. Dr. Ayşe Yüksel (Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi): "Ben yasadışı bir terör örgütü üyesi değilim. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Avukatı Hüseyin Karataş da, müvekkilinin adının, Hurşit Tolon’un düzenlendiği iddia edilen bir ihale çizelgesinde geçtiğini söyledi. Karakaş, "Bu belge düzmece. Müvekkilim 1997’de Van’da bile değildi" dedi.

Bir ay önce kanser ameliyatı olmuştum

Prof. Dr. Ferit Bernay (Ondokuz Mayıs Üniversitesi eski Rektörü): 30 yıllık meslek hayatı boyunca hiçbir yasadışı faaliyette bulunmadığını söyleyen Prof. Dr. Ferit Bernay, kamu görevlisi olması nedeniyle emekli Orgeneral ve Ergenekon tutuklusu Şener Eruygur’u tanıdığını, İşçi Partisi ile hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi. Rektörlerin bir mitingine üniversite olarak katıldıklarını belirtenBernay, "Şu aşamada, bu yaşananlar yüzünden içimde oluşan boşluk sebebiyle bir şey diyemiyorum" dedi.

Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran (Uludağ Üniversitesi eski Rektörü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanvekili): Rektörlüğü döneminde Şener Eruygur’u ve aynı dönemde Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı yapan Levent Ersöz’ü tanıdığını belirtti. Prof. Yurtkuran, "Yaşım itibariyle kalp yetmezliği, hipertansiyon ve şekerim var. Bir ay önce de kanser ameliyatı geçirdim. Serbest bırakılmamı talep ediyorum" dedi.

Babamı terör öldürdü ben terörist olamam

Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu (İnönü Üniversitesi eski Rektörü): 8 yıl rektörlük yaptığını söyleyen Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Hizbullah’la mücadele ettiğini belirterek, şu ifadeyi verdi: "Her iki terör örgütünün deneme tahtası haline geldim. Jandarma ve emniyet tarafından iki ay koruma altına alındım. Babam da milletvekili ve senatörlük yaptı, 1978’de aşırı sol örgütlerce öldürüldü. Terörde mağdur olmuş bir ailenin ferdi olarak yasadışı terör örgütün içinde olmam mümkün değildir. Bu son dört yıllık dönemde mi ben terör örgütü üyesi oldum?" Hilmioğlu, Şener Eruygur ve Mustafa Balbay’ın da görevi gereği konferansa davet ettiği kişiler olduğunu anlattı.

Prof. Dr. Erol Manisalı (Cumhuriyet Gazetesi yazarı): Prof. Dr. Erol Manisalı, "Bir çok yazımda darbe aleyhinde yazılar yazmış olmama rağmen basından gördüğüm kadarıyla Ergenekon örgütüyle ilişkilendirilmeye çalışılıyorum. Demokrasi aşığı bir insan olduğum eserlerimde bellidir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!