Terör örgütüne yardımdan 15 yıl istendi

Güncelleme Tarihi:

Terör örgütüne yardımdan 15 yıl istendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2011 00:00

Ergenekon soruşturması kapsamında odatv’de yapılan aramalara ilişkin eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın’ın da aralarında bulunduğu 12’si tutuklu 14 şüpheli hakkında düzenlenen iddianame, İstanbul 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Haberin Devamı

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız’ın hazırladığı 134 sayfalık iddianamenin Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda yeni açılan özel yetkili İstanbul 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesince incelenmesi tamamlandı. Mahkeme, iddianamenin kabulüne karar verdi. Tutuklu gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık hakkında silahlı terör örgütüne yardım ettikleri gerekçesi ile 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Tutuklu Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Doğan Yurdakul, Müyesser Uğur, Coşkun Musluk, Sait Çakır, Hanefi Avcı, Kaşif Kozinoğlu ile tutuksuz sanıklar Mümtaz İdil ve İklim Kaleli’nin 7,5 yıl ile 69 yıl arasında hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Terör örgütüne yardımdan 15 yıl istendi
Terör örgütüne yardımdan 15 yıl istendi


İddianamede şüphelilere atılı suçlar, şöyle: Silahlı terör örgütü yöneticisi, üyesi olmak, örgüte yardım ve yataklık yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek, açıklanması yasaklı gizli belgeleri temin etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, kişisel verileri kaydetmek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs.          

Rumuzlu koruma

Haberin Devamı

İDDİANAMEDE, daha önceki Ergenekon iddianamelerinin aksine özel hayatı ilgilendiren telefon konuşmalarının yer almadığını belirten Savcı Cihan Kansız, “Şüpheliler ve soruşturma konusu suçla irtibatı olmayan üçüncü şahısların isimleri baş harfleri yazılmak suretiyle kısaltılmıştır. Mahkeme kararları doğrultusunda tespiti yapılan telefon görüşmelerinde delil mahiyetinde olmayan özel görüşmeler iddianame içerisine alınmamıştır” dedi. İddianamede Soner Yalçın’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmelerde, Kılıçdaroğlu’nun adı K.K. rumuzuyla yer aldı.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!