Terör New York Metropolitan'ı da vurdu

Güncelleme Tarihi:

Terör New York Metropolitanı da vurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2002 12:00

New York Metropolitan Müzesi'nin 11 Eylül saldırıları yüzünden yaklaşık bir milyon ziyaretçi kaybettiği ve ortalama 20 milyon dolar zarar ettiği açıklandı. Amerikan Forbes dergisi ve New York Post gazetesinin haberine göre, müzeyi son 2 yıl içinde ortalama 5'er milyon kişi ziyaret ederken, 11 Eylül'den sonra bu sayı 4 milyonun altına indi. Açıklamalara göre müze 20 milyar dolar zararda.

Müze sözcüsü Harold Holzer, ziyaretçi sayısının yaklaşık yüzde 20-25 oranında düştüğünü, özellikle Avrupalı ve Asyalı turist sayısında azalma olduğunu ifade etti.  

Müze Müdürü Philippe de Montebello ise "müzenin satın aldığı sanat eserleri ve özel sergilerin saldırılardan etkilenmediğini" söyledi. Müzenin zararının yaklaşık 20 milyon dolar olduğunu belirten  Holzer, "Masrafları 10 milyon dolar kıstık. Buna rağmen bu yılki bütçede 7,5 milyon dolardan fazla açık var" diye konuştu.
  
Sözcünün verdiği bilgiye göre, müze gelirleri, giriş ücretleri ilelokanta ve satış mağazalarında kazancın azalması yüzünden önemli çapta azaldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!