Tepkiden sonra bariyerler kalktı

Güncelleme Tarihi:

Tepkiden sonra bariyerler kalktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2009 15:00

Taksim Cumhuriyet anıtındaki bariyerler turistlerin tepkisi sonrasında kalktı.

Taksim’de güvenlik gerekçesi ile giriş ve çıkışlara bir yıl önce demir bariyerlerle kapatılan ve ziyaretçilerin en fazla 30 metre yaklaşabildiği Cumhuriyet Anıtı, 3 hafta yeniden önce açıldı. 30 Ağustos törenleri nedeniyle tekrar yerleştirilen demir bariyerler, bugün de kaldırılmayınca, çevredeki turistler anıta en fazla 30 metre yaklaşabildi.

Habercilerin bariyerlerin neden kaldırılmadığını öğrenmek ve görüntü almak için anıta geldiği geldiğinde çevredeki 2 nöbetçi polis memuru, cep telefonu ile üstlerine bilgi verdi. Gelen talimat üzerine, henüz haberciler anıtın çevresindeyken bir nöbetçi polis, bariyerleri kaldırarak ziyaretçilerin anıta yaklaşmasına izin verdi. Bariyerlerin açılması özellikle yabancı turistler tarafından olumlu karşılandı.

Taksim Cumhuriyet Anıtı ve gönderdeki Türk bayrağı güvenlik gerekçesi ile polis memurları tarafından, nöbetleşe günde 24 saat korunuyor.

Anıtı eşi ve çocuğu ile ziyarete gelen Bulgar turist Revzat Mehmedov,
”Anıtı neden kapattıklarına bir anlam veremedim. Bulgaristan’da anıtlar kapatılmaz.İsteyenler anıta yaklaşır hatta fotoğraf çektirebilir.” dedi. Çevre sakinleri de,”Turistler fotoğraf çektirmek için geliyor. Ancak bariyerler nedeni ile 30 metre mesafede kalıyorlar. Dünyanın neresinde böyle bir uygulama var. yabancılara açıklamakta zorluk çekiyoruz” dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!