Temiz çevre genç nesil için en değerli miras

Güncelleme Tarihi:

Temiz çevre genç nesil için en değerli miras
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2012 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, günümüzde çevre sorunlarının küresel boyutta bir tehdit olduğunu ve çözümünde tüm ülkelerin ortak gayretinin gerektiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Çocuklar ve gençler başta olmak üzere toplumun çevre konusunda eğitilmesi ve bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını bildiren Gül, şunları ifade etti: “Doğayla uyum içinde yaşamak; kaynakların tükenebilir olduğunun bilinciyle hareket etmek; sürdürülebilir kalkınma politikalarını benimsemek, desteklemek ve uygulamak; günlük hayatta alınabilecek küçük tedbirlerle çevre kirliliğiyle mücadele etmek; gelecek nesillere yaşanabilir, yeşil ve temiz bir dünya bırakmanın en önemli adımlarıdır. Vatandaşlarımızın ve gelecek nesillerimizin refah ve sağlığı için temel önceliğimiz, küresel ısınma, çölleşme, kuraklık gibi etkilerini yoğun şekilde hissettiğimiz çevre sorunlarıyla mücadele etmek olmalıdır. Unutulmamalıdır ki, temiz bir çevre, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli miras olacaktır.”     

Haberin Devamı

Avrupa’dan ilerideyiz

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’nin çevre konusunda Avrupa’dan ileride olduğunu söyledi. İstanbul Fatih Belediyesi’nin kurduğu Çukurbostan Parkı’nın açılışına katılan Bayraktar, “Dünya, kirletilmemesi gereken küçük bir gezegen. Avrupa, sanayileşmeyle dünyayı, Avrupa’yı kirletti. Dünya büyük gayret içinde ve bu konuda büyük paralar harcanıyor ama biz yine çevre konusunda Avrupa’dan ilerideyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!