Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2001 00:00
LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi
Beslenme uzmanları, ıspanağın besin değerinin, yeşil salatadan çok yüksek olduğunu belirledi.
Arkansas Üniversitesi'nde yapılan araştırmaları yürüten uzmanlar, fast-food türü yiyeceklerde sandviçin arasına marul yerine ıspanak konulmasının daha yararlı olacağını, üstelik tüketicinin lezzet bakımından bir fark görmeyeceğini savunuyor.
Yetkililer ıspanaklı sandvicin örneğin A ve C vitamininin yanı sıra folik asit açısından da üstün olduğunu belirttiler. Folik asit özellikle genç kadınlarda, sağlıklı doğum yapma bakımından büyük önem taşıyor.
Uzmanların hesaplamalarına göre, yeşil salataya oranla ıspanakta Avitamini 8 kat, folik asit ise 4 kat fazla bulunuyor.
''İnsanlarin büyük çoğunluğunun, tavsiye edilen miktarda sebze yemediklerinin bir gerçek olduğunu'' kaydeden araştırmacı Marjorie Fitch-Hilgenberg, ''ıspanak sayesinde bu durumu değiştirebileceklerini ve insanların beslenme alışkanlıklarında olumlu yönde ilerleme sağlayabileceklerini'' ifade etti.