'Temel' ilk kez film oldu

Güncelleme Tarihi:

Temel ilk kez film oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2011 17:23

Türkiye’de herkesin yakından tanıdığı, Karadeniz halk kahramanı ‘Temel’ ilk kez bir sinema filminde izleyicisiyle tanışıyor.

Haberin Devamı

Pek çok Karadenizli’nin yaşadığı komik olayları tek bir kahramanın bünyesinde toplandığı filmde Alper Kul , Aslıhan Güner , Ruhi Sarı, Salih Kalyon, Tarık Ünlüoğlu, Zafer Ergin, Altan Erkekli, Necip Memili, Ali Düşenkalkar ve İsmail Hakkı rol alıyor.

 

Yılın komedi filmi Sümela’nın Şifresi – Temel, güçlü kadrosu ve konusuyla 16 Aralık 2011’de izleyicisine ulaşacak. Yılmaz Okumuş’un kalema aldığı, Adem Kılıç’ın yönetmenliğinde çekilen komedi filminde ‘halk kahramanı’ Temel, az bilinen bir sır olan Sümela’nın Sırrı’nı çözmeye çalışır. Alper Kul’un Temel’i oynadığı filmde, başrol oyuncusu gibi ekibin neredeyse tamamı Trabzonlu. En az senaryodaki diyaloglar kadar set arkasının da oldukça eğlenceli geçtiği çekimler Trabzon’da tamamlandı.

Haberin Devamı

 

Üçgen Yapım Evi’nin yapımcılığında sinemaya uyarlanan Sümela’nın Şifresi Te-Mel, Pinema Film’in dağıtımıyla 16 Aralık 2011’de  beyazperdede izleyicisiyle buluşacak.


FİLMDEN FOTOĞRAFLAR

 

SÜMELA'NIN ŞİFRESİ - TEMEL FİLMİNİN FRAGMANI - WEB TV

 

Filmin konusu

Hayalleri ve hayattaki amaçları yüzünden, Karadeniz’de bile herkesin dalga geçtiği“fakir” Temel, Trabzon’un en köklü ve zengin ailelerinden Yücesoylar’ın kızı Zuhal’e aşıktır. Müstakbel kayınpederinden kızını isteyen Temel, Hıdır Yücesoy tarafından dalga geçilerek aşağılanır.Kendi ailesinin bile adam yerine koymadığı Temel, sevdiği kızı da alamayınca yıkılmıştır. Tam bu sırada, arkadaşı Turgay’ın Sümela Manastırı’nın çatısına çıkarak intihar etmeye kalkıştığı haberini alır.

Arkadaşını intihardan vazgeçirmek üzere Sümela Manastırı’nın çatısına çıkar. Ancak kendisi intihar etmeye karar verir. Polisler tarafından aşağıya indirilen Temel, polisin, “Sümela’ya hazine aramak için çıksanız anlayacağım, intihar için çıkılır mı?” diye sormasıyla birlikte, Sümela’daki olası hazineye fokuslanır. Temel’in tek hedefi artık Sümela’nın şifresini çözüp Kutsal Hazine’yi bularak, hem sevdiği kızı almak hem de herkese kendini ıspatlamaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!