Telif cezası 480 bin YTL

Güncelleme Tarihi:

Telif cezası 480 bin YTL
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2008 00:00

Mustafa Sandal, "Hatırla Beni" adlı şarkı yüzünden, 480 bin YTL tazminata mahkum edildi.

Haberin Devamı

Mustafa Sandal, Prestij Müzik'e bağlı olduğu yıllarda söylediği "Hatırla Beni" adlı şarkı yüzünden, faizlerle beraber 480 bin YTL (450 milyar) tazminata mahkum edildi.
Türk Pop Müziği'nin ünlü sanatçısı Mustafa Sandal, yıllar önce seslendirdiği bir şarkı yüzünden 480 bin YTL tazminat ödemekle karşı karşıya kaldı. Sandal, Prestij Müzik'in yapımcılığında hazırladığı "Akışına Bırak" adlı albümündeki "Hatırla Beni" şarkısını izinsiz kullanması nedeniyle bu tazminatı ödemeye mahkum oldu. "Greek Duet Featuring Natalia" adlı şarkıyı Türkçe sözlerle "Hatırla Beni" olarak seslendiren Sandal, şarkının Yunan sahibi Theofoanous'un Türkiye haklarının temsilcisi END Uluslararası Yapım şirketi tarafından mahkemeye verildi. Mahkeme, davacıyı haklı bularak 1 Haziran 2000 tarihinden itibaren işletilecek yasal faiziyle birlikte 120 bin YTL'nin, Mustafa Sandal ve Prestij Müzik'in sahibi Burhan Aydemir'den tahsil edilmesine, manevi tazminat taleplerinin reddine karar verdi. 1 Haziran 2000 tarihinde verilen 120 bin YTL'lik tazminat, zaman içinde faizleri ve mahkeme masraflarıyla birlikte 480 bin 339 YTL 09 YKr'ye ulaştı. Mustafa Sandal'ın avukatı Ali Yüksel, İstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nin verdiği bu kararı temyiz için bir üst mahkemeye başvurdu.
Biz de şaşırdık
Mustafa Sandal'ın avukatı Ali Yüksel, mahkemenin kararını değerlendirdi: "Telif haklarında şimdiye kadar böyle bir karara raslanmadı. Bizim bazı açtığımız davalar var, bu davalar bile bazen 10-15 bin YTL ile sonuçlanıyor. Mahkemenin verdiği karara saygımız var, temyize gittik. Eser sahibi ya da bestecisinden yetki alınması gerekirdi. END Uluslararası Yapım şirketinin sahibi Serhat Hacıpaşalıoğlu, Yunan şarkıcı Theofoanous'un temsilcisi olduğuna dair yetki belgesi ibraz edemedi, tüm bunlara ragmen mahkeme böyle bir karar verdi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!