Telefonumuzu değil sözümüzü dinleyin

Güncelleme Tarihi:

Telefonumuzu değil sözümüzü dinleyin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2008 00:05

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Bursa Kapalıçarşı’daki Fidan Han’da esnafla kahvaltı yaparak sorunlarını dinledi.

Gazetecilerin CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın makam odasındaki konuşmaların dinlendiği yönündeki iddialarla ilgili sorularına "Hükümet bizim telefonlarımızı dinleyeceğine sözümüzü dinlesin, daha iyi olur" diyen Öymen şöyle devam etti:

"Türkiye’de usulsüz olarak yaygın bir şekilde önemli şahsiyetlerin telefon konuşmalarının dinlendiğine ilişkin bir kanı var. Bunlar nasıl oluyor, herkes yanlışlıkla ’no’ düğmesine basacağına ’yes’e mi basıyor? Böyle bir şey olabilir mi?. ’Efendim, telefon tesadüfen açıktı da biz o vesileyle dinledik’. Böyle şeylere inanmak zor. Bu, Türkiye’de çok ciddi bir sorundur. Gazetelerde Türkiye’de 5 bin kişinin telefon dinleme işiyle uğraştığı yazıyor. Bunların dinlediklerinin hepsi terörist mi, casus mu, kaçakçı mı? Bu çok ciddi bir konu ve üzerine gitmek lazım. Demokrasiye, anayasaya inanıyorsanız, insanların bireysel özgürlüklerine saygı duyacaksınız, haberleşme özgürlüklerine, özel hayatın gizliliğine saygı duyacaksınız."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!