Telefon telefon söyle bana var mı bir demokrat bu civarda?

Güncelleme Tarihi:

Telefon telefon söyle bana var mı bir demokrat bu civarda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2012 00:00

6 Kasım’da yeniden başkan seçilmek için çalışmalarını sürdüren ABD Başkanı Barack Obama, en büyük yatırımı dijital alana ve sosyal medyaya yapıyor.

Haberin Devamı

Başkanlık koltuğuna oturmasında sosyal medyadaki etkinliğinin büyük payı olduğu bilinen Obama ve ekibi geçen hafta piyasaya sürdükleri yeni bir akıllı telefon uygulamasıyla tartışma yarattı.
Farklı görüşleri karşı karşıya getiren uygulamanın adı ‘Obama for America’ (Amerika için Obama). Geçen hafta piyasaya sürülen uygulama Google Map üzerinden çalışıyor ve bir adres girildiğinde yakın civardaki Demokrat Parti destekçisi seçmenlerin adlarını, soyadlarının baş harfini, yaş ve cinsiyetlerini gösteriyor. Obama ve ekibinin yaklaşan seçimler öncesi yapacakları ev ziyaretleri için kullanmayı düşündükleri uygulama kullanıcılara şöyle kolaylıklar da sağlıyor: Bağış yapmak, seçim öncesi faaliyetlerden haberdar olmak ve en yakın sandığın nerede olduğunu öğrenmek.
Ancak, ‘Obama for America’ Apple Store’a yüklendiği günden beri eleştiri yağmuruna tutuluyor. Eleştirilerin temelindeyse özel hayatın gizliliği ve oy verme hakkının kutsallığı var. Obama’nın seçim kampanyasını yöneten ekipse eleştirilerin yersiz olduğunu söylüyor ve uygulamanın tamamen isteğe bağlı kullanıldığını hatırlatarak kendilerini savunuyor.

Haberin Devamı

OBAMA’NIN BAŞININ BELASI DALGA GEÇEN UYGULAMALAR

Barack Obama için yapılmış onlarca akıllı cihaz uygulamasının arasında elbette onu eleştiren veya onunla dalga geçenler de var. Bunlardan biri Trojan Tree tarafından geliştirilen ‘Obama Clock’ (Obama Saati). Obama yönetiminin eksikleri istatistiklerle gösteriliyor, seçime doğru geri sayım saati işliyor. Obama’nın popülaritesinde düşüş olduğunu rakamlarla kanıtlamayı hedefleyen uygulama 99 Cent’e indirilebiliyor.
 Akıllı telefon uygulamalarının meşhur kedisi Talking Tom’un Obama versiyonu da ABD başkanını kızdıracak türden. Obama kimi zaman gülücükler saçarak sağa sola bakıp halkını selamlıyor kimi zamansa gözlerini çatarak sert bakışlar atıyor. Söylenenleri farklı bir ses tonuyla tekrar ediyor, vurduğunuzda başında yıldızlar uçuşuyor, sol eline dokunduğunuzda dolar atıyor, sağ eline dokunduğunuzda sizi selamlıyor. i-droid Design imzalı programın fiyatı 99 Cent.
 Refines Games Inc.’in geliştirdiği ‘Dance Man Obama’ (Dans eden adam Obama) uygulamasıysa ücretsiz. Beş ayrı dans stilinde 34 hareket sergileyen Obama tabir-i caizse bütün kurtlarını döküyor.

Haberin Devamı

TWITTER’DAKİ İLK SİYASİ

Merkezi New York’ta bulunan küresel araştırma ve halkla ilişkiler şirketi Burson-Marsteller’ın yaptığı Twiplomacy araştırmasına göre dünya liderlerinin üçte ikisinin Twitter hesabı var ancak liderler birbirini takip etmiyor. Barack Obama’ysa dünya üzerinde Twitter hesabı edinmiş ilk siyasi lider. 18 milyondan fazla kullanıcısıyla, Lady Gaga, Justin Bieber, Rihanna gibi pop ikonlarından sonra dünyada en çok takipçiye sahip altıncı kişi. ABD lideri aynı zamanda, liderler arasında en popüler olmuş tweet’i de atan kişi. Obama’nın 9 Mayıs 2012 tarihli, “Eşcinsel çiftler evlenebilmeli” tweet’i şimdiye kadar 62 bin 47 RT ile en fazla retweet edilen lider mesajı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!