Tekstilciler son kozlarını oynuyor

Güncelleme Tarihi:

Tekstilciler son kozlarını oynuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2007 12:51

Toplu iş sözleşmesinde uzlaşamayan TEKSİF ile TÜTSİS son kez pazarlık için masaya oturacak.

10 Eylül’de başlayacak grev öncesinde taraflar Türk-İş Başkanı Salih Kılıç başkanlığında hafta içinde tekrar biraya gelecek.

THY ile Hava-İş arasında yapılan anlaşma tekstil sektörü için de umut oldu. TEKSİF Başkanı Nazmi Irgat ANKA’ya yaptığı açıklamada, 10 Eylül’de greve gitme kararı aldıklarını hatırlatarak, “Greve 9 gün kaldı. Bunun öncesinde TÜTSİS ile haftaya tekrar masaya oturacağız. Daha gün belirlemedik. Türk-İş Başkanı Salih Kılıç görüşmeye başkanlık edecek” dedi.

TARAFLAR İKİNCİ KEZ MASADA

Daha önce taraflar teklifleri yeniden değerlendirmek için bir araya gelmişti. İşçi ve işveren sendikalarının tekliflerinde geri adım atmaması nedeniyle görüşmeler tıkanmıştı. Yeni tekliflerle masaya oturan TÜTSİS, tekliflerine mesai, haftasonu tatilleri ve denkleştirme maddelerini de eklemişti. TÜTSİS, ilk altı ay sıfır, ikinci altı ay için yüzde 3 zam ve yeni işe girecekler için ise sıfır ikramiye teklif etmişti. TEKSİF de sözleşmede 4 ikramiye hakkını 2.5 ikramiyeye indirme kararı almıştı.

GREVİN SEKTÖRE ZARARI 3 MİLYAR DOLAR

Ücret ve ikramiye maddelerinde anlaşma sağlayamayan, TEKSİF 20 firmada greve gitme kararı almıştı. Grev kararı alınması üzerine tekstil işverenleri de lokavt ilan etmişti. Grev 11 firmada 10 Eylül’de, 9 firmada ise 24 Eylül’de başlayacak. Yaklaşık 12 bin tekstil işçisini ilgilendiren grevin, sektöre zararının 3 milyar dolar olması bekleniliyor.

GREV YAPACAK FİRMA SAYISI 20'YE YÜKSELDİ

-10 Eylül’de grev yapacak olan firmalar: Söktaş, Narin Tekstil, Yünsa, Levis, Saray Halı, Kasar ve Dual, Pisa Tekstil, Altınyıldız, Bahariye, Kordsa ve Vakko.

-24 Eylül’de greve başlayacak olan firmalar: İşbir Sentetik, Orta Anadolu Mensucat, Öztek Tekstil, Topkapı İplik Sanayi, Tekstüre Çorap Sanayi, Akın Tekstil, Edip iplik, Her Tekstil, Modital Sanayi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!