"TeknoTaksi"ler trafikte

Güncelleme Tarihi:

TeknoTaksiler trafikte
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 11:35

İstanbul trafiğinde Akıllı Taksiler gezmeye başladı. 250 bin kişinin trafikte daha rahat ve güvenli dolaşabilmesi amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Krom Teknoloji Yatırım A.Åž., geliÅŸtirdiÄŸi "TeknoTaksi" projesiyle Ä°stanbul'daki 18 bin taksi, 36 bin taksici ve 200 bin kiÅŸiye ulaÅŸan aileleri ile yaklaşık 250 bin kiÅŸinin trafikte daha rahat ve güvenli dolaÅŸabilmesini amaçlıyor.Â

Ä°stanbul'da 18 bin taksi, 36 bin taksi ÅŸoförü ve taksicilerin 200 bin kiÅŸiye ulaÅŸan aileleriyle birlikte yaklaşık 250 bin kiÅŸi taksicilik mesleÄŸi ile geçiniyor. Bir taksiye günde ortalama 40 kiÅŸi biniyor. Taksici ve yolcunun can güvenliÄŸi ise, özellikle son dönemde artan gasp olaylarıyla birlikte hala önemli bir tartışma konusu olarak gündemdeki yerini koruyor. Türkiye'nin teknoloji geliÅŸtirme konusunda en genç ÅŸirketlerinden biri olan Krom Teknoloji Yatırım A.Åž. de bünyesindeki konularında uzman Türk mühendisleri ile uzun bir süredir araÅŸtırma ve geliÅŸtirme çalışmalarını yürüttüğü taksilere yönelik yeni bir güvenlik projesiyle, bu kanayan yaraya parmak basmayı hedefliyor. Â

Haberin Devamı

TeknoTaksi'ler yolda

Krom Teknoloji'nin geliştirdiği yeni proje ile İstanbul trafiğinde çok yakında "TeknoTaksi"ler yolcu taşımaya başlayacak. Taksicinin ve yanındaki yolcunun can güvenliğini sağlamak adına geliştirilen proje sayesinde halk, daha güvenli, rahat ve yüksek kalitede taksi hizmeti alacak. Taksicilere özel kapsamlı bir güvenlik sistemi olan TeknoTaksi, taksicilerin daha rahat çalışabilmesi için farklı çözümler sunuyor. Taksi durakları ve taksici arasındaki iletişimi güçlendirirken, müşteriyi de en yakın taksiye yönlendirerek, taksilerin müşteriye erişimini kolaylaştırıyor. Böylece, taksicilerin müşteri bulmak için boş olarak trafikte seyretmelerini de engelliyor.

Adem Coşkunyürek: "Öldürülmeden önce önlem alın!"

İstanbul'da son 12 yıl içerisinde 100 taksicinin gasp sonucu hayatını kaybettiğini belirten İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odaları Oda Merkez Müdürü Adem Coşkunyürek, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "140 meslek grubu içerisinde taksici, asker ve polisten sonra en fazla şehit verilen meslek grubu haline gelmiştir. Yılda yaklaşık 1000 taksici gaspa maruz kalıyor. Bunlardan 20 tanesi yaralanmayla, 7 tanesi de ölümle sonuçlanıyor. Öldürülmeden önce önlem almak için Avrupa ülkelerinde uzun yıllardır kullanılan araç içi GPS-GSM sistemlerinin Türkiye'de de zorunlu hale getirilmesi lazım."

Haberin Devamı

TeknoTaksi güvenlik ve sağlık ekipleriyle de sürekli iletişimde

TeknoTaksi'lerin içinde özel bir mekanizma bulunacak. Takside herhangi bir acil durum meydana geldiğinde taksi şoförü, bu mekanizma aracılığıyla Profesyonel Güvenlik İzleme Merkezi'nin taksiyi yakın takibe almasını sağlayacak. Merkezdeki operatör, araç içi gizli kameralar ile suçluları teşhis ve suçu ispat edebilecek. Güvenlik güçleri ve sağlık ekipleriyle doğrudan ve kesintisiz iletişim sağlanacağından gerekli görüldüğü takdirde bu güçler devreye girecek. Alarm merkezi ile polis ve özel ambulans sistemlerine 7 gün, günde 24 saat bağlı olduğundan, profesyonel ekipler her an taksicinin yanında olabilecek. Olası kaza veya saldırıların ardından taksicinin hastane masrafları ve diğer maddi kayıplarının telafisi için taksiciye özel ücretsiz gasp ve kaza sigortası yapılacak. Ayrıca TeknoTaksi'lerde seyahat eden yolcu da belli kapsamlarda sigortalı olacak.

Haberin Devamı

TeknoTaksi çok ayrıcalıklı

TeknoTaksi, Türkiye'nin en kapsamlı ve sürekli güncellenen ayrıntılı elektronik haritalarına sahip. Özel şifre ile duraktan veya evden, İnternet'e bağlanılabilecek her yerden taksi izlenebilecek. İnternet'ten kolayca ulaşılabilen raporlarla, aracın ortalama hızı, yaptığı kilometre ve güzergah bilgilerine kolayca ulaşılabilecek. GSM sim kartı ücretleri, vergiler gibi ilk başta fark edilmeyen masrafları olmadığından fiyat anlamında da taksicilere çok avantajlı olacak.

Taksicinin gerçeği
" Aileleriyle birlikte toplam 250 bin kişidir
" Günde ortalama 4 milyon km yol kat eder
" Günde yaklaşık 600 bin yolcu taşır
" Günde ortalama 500 bin lt. yakıt tüketir
" Günde ortalama 1.125.000 YTL yakıt ücreti öder
" Sadece araç alımlarında yılda ortalama 50 milyon YTL (ÖTV) Özel Tüketim Vergisi öder.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!