Teknenin pervanesi sağ bacağını kopardı

Güncelleme Tarihi:

Teknenin pervanesi sağ bacağını kopardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2006 00:00

Ünlü futbolcu Beckham’ı kendisine örnek alan İstanbulspor altyapı oyuncusu Rıdvan Beder, sağ bacağını teknenin pervanesine kaptırdı. Önceki gün arkadaşlarıyla serinlemek için denize giren Tuncay Azaphan Anadolu İletişim Meslek Lisesi ikinci sınıf öğrencisi Rıdvan Beder’in pervaneye sıkışan sağ bacağı koptu. Kazanın, köpekbalığı saldırısı sanılması üzerine Büyükçekmece sakinleri panik içinde sahile akın etti.

SARI saçları, mavi gözleri, sol kulağındaki küpesi, kolyeleri, mimikleri, giyimi ve futbola olan tutkusu ile David Beckham’a ikizi kadar benzeyen 17 yaşındaki Rıdvan Beder’in sağ bacağını, Büyükçekmece’de denize açıldıkları teknenin pervanesi koparttı. İstanbulspor’un alt yapısında oynayan ’Beckham Rıdvan’ın ünlü bir futbolcu olma hayalleri, kopan bacağıyla birlikte Marmara Denizi’ne gömüldü. Önceki akşam, Büyükçekmece Körfezi’nde kopuk bacak aranırken ilçeye yayılan, "Köpek balığı saldırdı. Bir çocuğun bacağını kopardı" dedikodusu, Büyükçekmece’yi bir yangın gibi sardı.

Dekorasyon işleri yapan Hasan Beder ile Güzin Beder’in tek çocuğu olan, futbol ve rock müzik tutkunu, Büyükçekmece’deki Tuncay Ün Tiyatrosu’nda da sahneye çıkan Rıdvan Beder, önceki gün saat 16.00 sıralarında Büyükçekmece’de üç arkadaşı ile birlikte, dokuz metrelik Kemal adındaki motor yatla denize açıldı. Körfezde 500 metre açıkta demir atan dört arkadaş yüzmek için denize girdi. Bir süre sonra Erhan Etken motoru çalıştırdı. Tekne ilerlerken üç genç, kıç tarafına asılıp denize sarktılar.

Bir süre oynadıktan sonra iki genç öne geçerken Rıdvan arkada kalıp oyunu sürdürdü. Erhan Etken, gençlerin hepsinin öne geçtiğini sanarak tekneye geri manevra yaptırınca, kıç taraftaki Rıdvan Beder, pervanenin oluşturduğu anafora kapıldı. Erhan Etken, Rıdvan’ın çığlığını duyup teknenin yönünü değiştirmek istedi ama sulara gömülen Rıdvan Beder’in sağ bacağını, pervane, diz üstünden koparttı. Su bir anda kızıla boyandı. "Ben ölüyorum" diye çığlıklar atarak suya batan Rıdvan’ı iskele tarafından tekneye çıkaran arkadaşları, Büyükçekmece Devlet Hastanesi’ne götürdüler. Rıdvan, sahile çıktığında "İyiyim, bir şeyim yok" dedi. Ambulansa bindirilirken bacağını ve yaralı bedenini görmemesi için, arkadaşları Rıdvan’ın yüzünü örttüler.
/images/100/0x0/55ea4b5ef018fbb8f8768de0


Burada yapılan ilk müdahalenin ardından ailesi tarafından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Rıdvan’ın kopan bacağı, Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramalara rağmen bulunamadı. Karnında, göğsünde ve cinsel organında derin yaralar bulunan Rıdvan’ın parçalanan bağırsağının beş santimi alındı. Hayati tehlikeyi atlatamayan Rıdvan, yoğun bakım servisinde tedavi görüyor. Doktorlar, Beder Çifti’ne, kopan bacağın bulunsa bile deniz suyundan enfeksiyon kapacağı için yerine dikilme ihtimali olmadığını söylediler.

Merter’deki Tuncay Azaphan Anadolu İletişim Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi Rıdvan’ın, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın alt yapısında da oynayan, kolu kırılınca bir süre futbola ara verdiğini söyleyen bir arkadaşı şunları anlattı: "İstanbulspor’un alt yapısında forvet oynuyor. Topa girişleri, şutları tıpkı Beckham gibiydi. Beckham, onun idolüydü. Küpesi, kolyesi, havası tıpkı oydu. İyi futbolcuydu. Dersleri çok iyiydi. Çok yönlü bir çocuktu. Rock müzik söylüyor, tiyatroda oynuyordu. Hayata dönmesi için dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor" dedi.

Rıdvan Beder’in geçirdiği korkunç kazanın ardından, ailesinin hastane masraflarını karşılayamayacağını düşünen arkadaşları yardım kampanyası başlattı. Kapı kapı dolaşarak Rıdvan için para toplayan, kazanın olduğu sahilde de stand açan arkadaşları kısa sürede yaklaşık 2 bin YTL topladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!