Tekne faciasının sorumluları sorgulanıyor

Güncelleme Tarihi:

Tekne faciasının sorumluları sorgulanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2007 15:55

İZMİR'in Seferihisar İlçesi'nde, biri Türk 50 kişinin ölümüne neden olan insan kaçakcılığının organizatörleri olarak gözaltına alınan 7 zanlı, sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçildi. Sorgulanmaya başlanan insan tacirlerin verdiği bilgilerle, şebekenin çökertileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Geçen pazartesi günü Yunan adalarına yasadışı yollardan geçmek için yola çıkan, Filistin, Somali, Irak, Moritanya ve Suriye uyruklu kaçakların içinde bulunduğu 15 metrelik tekne, saat 00.30 sıralarında Seferihisar'ın Sığacık Sahili'nde lodosun oluşturduğu dev dalgalara yenik düşerek alabora oldu. Sahildeki sitelerde oturanların ‘İmdat’ çığlıklarını duymasıyla ortaya çıkan facianın ardından başlatılan arama ve kurtarma çalışmalarında, sayılarının 65 ile 85 arasında olduğu sanılan kaçaklardan 6'sı sağ kurtarılırken, 49'unun cesedine ulaşıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sırasında, geçen çarşamba günü öğlen saatlerinde, Selçuk İlçesi Pananos sahillerinde bir erkek cesedi daha bulundu. Faciada hayatını kaybeden 50'inci kişi olarak kayıtlara geçen ve sol kolundaki ‘Canım Anam Nur’ dövmesiyle Türk olduğu anlaşılan cesedin, 17 ayrı suçtan sabıkalı Hüseyin Güzelcan'a (34) ait olduğu saptandı.

Haberin Devamı

TELEFON KAYITLARINDAN YAKALANDILAR

Facianın organizatörlerini yakalamak için harekete geçen İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı, inceleme altına aldıkları Hüseyin Güzelcan'ın telefon kayıtlarından insan tacirlerine ulaştı. 176 kişile görüştüğü belirlenen Güzelcan'la bağlantılı oldukları saptanan kişilere yönelik ‘Söğüt’ adı verilen operasyon düzenlendi. Operasyonda organizatörlerin lideri, İzmir'in Basmane semtinde gıda firması sahibi Metin Altundağ (41), yardımcıları Muammer Gökçeoğlu (39), Muharrem Baştaş (26), firmasının ortakları Halil Acun (36), Mehmet Oral (25), kamyon şoförü Abdülkadir Karakış (41) ve otel görevlisi Mehmet Durgay (27) yakalandı. Zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 95 kişiye ait sahte geçici ikametgah belgesi, onlarca pasaport, İzmir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü mührü, 2 can yeleği, kaçak geçişlerde kullanılan iki minibüs ve bir miktar döviz ele geçirildi.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER

Gözaltında kaldıkları süre içerisinde henüz ifadeleri alınmayan 7 zanlı, bugün sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilmek için hastaneye gönderildi. Sağlık durumlarının iyi olduğuna ilişkin raporların alanmasının ardından da zanlıların sorgulanmalarına başlandı. 50 kişinin ölümüne neden olmakla suçlanan insan tacirlerinin, bağlantı kurdukları diğer şebeke elemanlarının da belirlenip yakalanması ıçalışmaların sürdüğü belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!