Tekirdağ'da okullara kar tatili

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağda okullara kar tatili
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2011 09:57

TRAKYA’da etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığının 5 santimetreyi bulduğu Tekirdağ’da okullar bugün tatil edildi.

Haberin Devamı

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Trakya’da 2 günden bu yana kar esareti yaşanıyor.Tekirdağ Valiliği, kar kalınlığının 5 santimetreyi bulduğu kentteki ilk ve orta dereceli okulları 1 gün süreyle tatil etti. Yağışın aralıklarla devam ettiği Tekirdağ’da, kar nedeniyle otomobillerini park yerlerinden çıkartamayan sürücüler işyerlerine toplu taşıma araçları ile gitti. Dün gece yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Tekirdağ- Hayrabolu ve Tekirdağ- Malkara yolunda küçük araçlara zincir uygulaması yapıldı. Tipinin etkisini yitirmesi, karayollarının da aralıksız kar küreme ve tuzlama çalışması yapması nedeniyle bu uygulama sonlandırıldı. Kar yağışı Çorlu, Çerközköy, Hayrabolu ve Malkara’da da aralıklarla devam ediyor.

Haberin Devamı

Edirne’de dünden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı sabah saatlerinde etkisini artırdı. Karla kaplı kentte yağış nedeniyle trafikte aksamalar oldu, kavşaklarda uzun araç kuyrukları oluştu. Çok sayıda da maddi hasarlı trafik kazası oldu. Kentin karla kaplı olması nedeniyle yiyecek yem bulamayan kuşların yardımına ise bazı vatandaşlar koştu. Vatandaşlar, torbalara doldurdukları yemleri yollara saçtı ve gelen kuşlar karınlarını doyurdu.

Kırklareli kent merkezinde kar yağışı etkili olmazken, Demirköy İlçesi’nde kar kalınlığı 10 santimetreyi, Mahyatepe’de ise 20 santimetreyi buldu. Bulgaristan’a geçişi sağlayan Dereköy Gümrük Kapısı yolunda da kar yağış etkili oldu. Kar kalınlığının 15 santimetreyi bulduğu Dereköy’de, karayolları ekipleri Avrupa’ya açılan kapının ulaşıma kapanmaması için aralıksız kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının en yüksek 2, en düşük sıfırın altında 4 derece olmasının beklendiği Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da kar yağışının gün boyu aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!