Tek yangında 1 milyon ağaç kül oldu

Güncelleme Tarihi:

Tek yangında 1 milyon ağaç kül oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2008 10:49

MUĞLA'nın Özlüce Köyü Köseler Mahallesi Yılanlı Mevkii'nde geçen 24 Ağustos'ta çıkan ve 72 saatte kontrol altına alınabilen yangında 1 milyon ağacın kül olduğu bildirildi. Kara bir leke olarak görülen alanda temizleme çalışmalarına başlandı.

Haberin Devamı

Turizm cenneti Muğla'da, bu yılın ilk 9 ayında çıkan 219 orman yangınında 576.3 hektar kızılçam alanı kül oldu. 4 helikopter, 88 arazöz, 5 tanker, 11 dozer ve 1300 orman işçisinin görev aldığı ve 80 yangın havuzu ile 57 gözetleme kulesinin bulunduğu Muğla'da, çıkan 219 orman yangınından 42'sinin nedeni tespit edilemedi. Yangınların 64'ünün yıldırım, 31'inin kundaklama, 12'sinin enerji nakil hatları, 22'sinin çoban ateşi, 17'sinin sigara izmariti, 9'unun tarla temizliği, 1'inin anız, 4'ünün avcılık ve 14'ünün de çeşitli nedenlerle çıktığı açıklandı. Geçen yılın 9 aylık döneminde ise 256 yangında 1227.9 hektar orman alanının kül olduğu bildirildi.

Muğla'nın Özlüce Köyü Köseler Mahallesi Yılanlı Mevkii'nde, geçen ay çıkan ve 72 saatte kontrol altına alınabilen yangında da 253 hektarlık alandaki 1 milyon kızılçamın kül olduğu tespit edildi. Bölgeyi cehenneme çeviren, 6 arazöz ve 1 dozerin de alevlerin arasında kaldığı Özlüce yangınında, 2 orman mühendisi ile 6 yangın söndürme işçisi de kısa süre bölgede mahsur kaldı. Kapkara bir örtüyle kaplanan alanda temizleme çalışmalarına başlandığı, yeşillendirme faaliyetlerinin gelecek aydan itibaren hız kazanacağı açıklandı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Gezgin, Özlüce yangınının söndürme çalışmalarına bizzat katıldığını ve kısa süre alevlerin arasında kaldığını hatırlatırken, “253 hektarlık alanda 1 milyon ağaç yandı. Ancak, alevlerin önünü burada alamasaydık binlerce hektarlık alan daha yanabilirdi. Ormanı kurtardık. Bölgede temizlik çalışmalarına başlandı, gelecek ay ise yeşillendirme çalışmaları yürütülecek” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!