Tek tip dilekçe mükerrer başvuru

Güncelleme Tarihi:

Tek tip dilekçe mükerrer başvuru
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 22:56

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ’yle mücadelede mağduriyet yaratmamak için başlatılan süreçle ilgili bilgi verdi.

Haberin Devamı

Canikli, AK Parti’nin Grup Yönetim Kurulu Toplantısı’nda yaptıkları çalışmalarla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Şu ana kadar 71 bin başvuru var. Ancak bu sayının içinde çok sayıda mükerrer dilekçe var. Adam hem BİMER’e hem Cumhurbaşkanlığı’na hem valiliğe başvurmuş. Şimdi gelen başvurular için bir ekip oluşturduk. Mükerrerleri ayıklıyoruz. Hangi bakanlığı ilgilendiriyorsa ayırıyoruz. Daha sonra her bakanlık bünyesinde kurulan komisyonlar bu başvuruları gözden geçirecek. Ancak çok fazla geri dönüş olacağını düşünmüyorum. Çünkü kamudan atılanlar konusunda çok dikkatli davrandık. 1000-2000 gözden kaçmış veya hatalı işlem olabilir. Zaten başvuru yapanlar arasında da büyük oranda FETÖ’cü var. Dilekçelerin çoğunluğu tek tip.”
BİMER’e ihbarda bulunan kişilerin isimlerinin, hakkında ihbar yapılan kişiler tarafından öğrenildiği ortaya çıktı. Vekiller, BİMER’in bu amaçla kullanılmamasını önerdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!