Tek suçu, ikizinin montunu giymek

Güncelleme Tarihi:

Tek suçu, ikizinin montunu giymek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2012 00:00

Ahmet, Maltepe’de 3 öğrencinin telefonlarını gasp etti. Telefonları satıp yeni bir mont aldı, kendi montunu da ikizi Mehmet’e verdi. İkizler gezerken, polis verilen eşkale uyan, üzerinde de tarif edilen mont bulunan Mehmet’i yakaladı. İkizi, savcılığa iki kez dilekçeyle “Suçlu benim” dese de, 27 yıl hapse çarptırılan Mehmet 6 yıldır çıkamıyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL Maltepe’de, 2006’da, aynı gün içinde 3 öğrencinin telefonları, Ahmet Aktürk ve 2 arkadaşı tarafından gasp edildi. İddiaya göre, aynı gün, çalıştığı işyerinden eve gelen Ahmet Aktürk’ün ikizi Mehmet Aktürk de, Pendik’teki evlerinden Maltepe’ye kardeşinin yanına gitti. Ahmet Aktürk, gasp edilen cep telefonlarının parasıyla üzerine yeni elbiseler alınca, gasp sırasında üzerinde bulunan kahverengi montu da, ikizi Mehmet Aktürk’e verdi.
‘Yanlış oğlum hapiste’
Maltepe’de gezerken, polis, üzerindeki kahverengi montuyla, eşkale uyan Mehmet Aktürk’ü gördü. Mehmet Aktürk, kısa bir kovalamacanın ardından yakaladı. İkizi Ahmet ise kaçtı. Mahkemeye çıkarılan Mehmet Aktürk, yargılamanın ardından gasp suçundan 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İkizlerin babası Şeref Aktürk, sonrasını şöyle anlattı: “Mehmet, Pendik’te kırtasiye dükkanında çalışıyordu. Ahmet, 2 kez savcılığa dilekçe vererek suçu kendisinin işlediğini itiraf etti. Ancak tüm bunlara rağmen, ikizinin yerine Mehmet, 6 yıldır hapiste yatıyor. Daha 11 yıl daha yatacak. Suçsuz oğlumun hapis yatması bizi perişan etti. Hapise girdiğinde 18 yaşında olan oğlum, şimdi 24 yaşında.” İkizlerin doğal olarak birbirine çok benzediğini, mağdurların telefonlarını da iade ettiklerini belirten baba Aktürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onlar şikayetçi değiller. Hapisteki oğlum Mehmet, olay günü çalışıyordu. Patronu ve diğer esnaf da şahit. Aynı gün yeni kimlik çıkarmak için nüfus idaresine gitmiş, bunu da ispat ediyoruz. Davanın kesinleşmesinden sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de müracaat ettik. Bir genç, boşu boşuna hapislerde çürüyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!