Tehlikeli girişim yarı yolda son buldu

Güncelleme Tarihi:

Tehlikeli girişim yarı yolda son buldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2011 11:00

Küba ile ABD’nin Florida eyaleti arasındaki 165 kilometrelik mesafeyi köpekbalıklarına karşı koruma sağlayan kafes olmadan yüzen ilk kişi olmak isteyen Dinana Nyad, Pazar günü başlayan yolculuğunu henüz yarısına gelmek üzereyken iptal etmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Suya girdikten 29 saat sonra tekneye alınan Nyad’ın, kendisine müdahale edildiği esnada kustuğu belirtildi. Nyad, kendisine ilk müdahale yapıldıktan sonra “Üzgün değilim. Bu yapılması gereken bir şeydi” dedi.

 

61 yaşındaki Nyad’ın, zor yolculuğunu sona erdirmeden önce astım ve omuz ağrısına katlanmak zorunda kaldığı belirtildi. Nyad’ın ekibi, akımların beklendiği kadar iyi olmaması ve güçlü rüzgarların yüzücüyü yolundan saptırmasının alınan kararda etkili olduğunu belirtti.

 

Twitter üzerinden yapılan açıklamada, Nyad’ın güçlü rüzgarlar nedeniyle saatte 24 km güzergahından saptığı ifade edildi.

Haberin Devamı

 

İLK DENEMESİ DEĞİL

Nyad, Küba ile Florida arasındaki mesafeyi ilk olarak 1978 yılında geçmeyi denemişti. Pazar günü düzenlediği basın konferansında ilk girişiminin başarısız olduğunu açıklayan Nyad, “eskisinden daha formda olduğunu” söylemişti.

 

İkinci girişimini 2010’da yapmak isteyen, ancak kötü hava şartları nedeniyle bunu ertelemek zorunda kalan Nyad, Kübalı ve ABD’li yetkililerden aylar süren çabalar sonucu izin alabildi.

 

Nyad, Küba ile Florida arasını yüzmek için iki yıldır her gün antrenman yapıyor ve bazı günler 12 saat yüzüyordu. Nyad, “Bunca yıl boyunca birbirine yabancı olan ABD ile Küba arasında yüzmek bana ilham veriyor” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!