Tefecilik çetesine darbe

Güncelleme Tarihi:

Tefecilik çetesine darbe
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2009 17:58

BURSA’da ekonomik sıkıntı içindeki işadamlarına yüksek faizle para verip, işkence ve tehdit yoluyla senet imzalatan 12 kişilik çete, polisin ‘bumerang’ adını verdiği eş zamanlı operasyonla yakalandı. İşkenceci çeteninin söz dinlemeyen kendi adamlarını bile falakaya yatırarak cezalandırdığı belirtildi.

Bir ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, Bursa At ve Sporlarını Sevenler Derneği lokalinin işletmecisi olan 40 yaşındaki K.Ö.’nün, elebaşılığını yaptığı çete aracılığıyla ekonomik sıkıntı yaşayan kişilere yüksek faizle para verip çek ve senet imzalatığını, zamanında parasını ödemeyenlere işkence yapıp parayı zorla tahsil ettiğini belirledi. Birçok yaralama ve araç kurşunlama olayına karışan şüphelilerin, bir yıl içerisinde 11 ayrı olayda 28 kişiyi mağdur ettiği ortaya çıktı. Polis önceki gün düzenlediği operasyonda K.Ö. ile adamları H.Ç. (33), N.Z. (33), Y.O. (36), M.K. (32), A.Ö. (38), S.D. (36), Ş.Ö. (36), M.H. (37), A.T. (40), A.V. (29) ve A.Ö.’yü (39) düzenlenen eşzamanlı operasyonla gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinde 8 ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

Şüphelilerin ayrıca, ekonomik durumu iyi olan kişileri çeşitli bahanelerle lokale götürüp, alt kattaki bir odaya indirerek zorla paralarını aldığı, bazılarına da senet imzalattığı öne sürüldü. Çete elebaşı K.Ö.’nün sözünü dinlemeyip, emri dışında hareket eden çete üyelerinin de arkadaşları tarafından ‘falaka cezası’na çarptırıldığı belirtildi.

2 POLİS DE DİNLEMEYE TAKILDI

Cep telefonlarının dinlenmesi sırasında çete üyeleriyle konuşan Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olan iki polis memuru hakkında da idari soruşturma başlatıldı.

Sorgulamaları tamamlanan şüpheliler, bugün adliyeye çıkartıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!