TED'liler Anıtkabir'de

Güncelleme Tarihi:

TEDliler Anıtkabirde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2004 16:18

Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji Vakfı Okulları öğrencileri, velileri ve aralarında Tamer Karadağlı ile Nasuh Mahruki'nin de bulunduğu mezunlar, Anıtkabir'i ziyaret ettiler.

Haberin Devamı

Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Haftası ile TED 1. Bahar ÅženliÄŸi dolayısıyla TED Genel BaÅŸkanı Selçuk PehlivanoÄŸlu baÅŸkanlığında gerçekleÅŸen ziyarette öğrenciler, öğretmenler,Âveliler ve mezunlar, ellerinde kırmızı karanfillerle Yüce Önder Atatürk'ün manevi huzuruna çıktılar.

 

TED mezunlarından oyuncu Tamer Karadağlı ve eşi Arzu Karadağlı ile Arama Kurtarma Derneği Başkanı Nasuh Mahruki de ziyarette yer aldı.

Â

Pehlivanoğlu, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulunuldu.

   Â

''HUZURUNDA BOYNUMUZ BÃœKÃœK''

   Â

Haberin Devamı

Daha sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Pehlivanoğlu, deftere şunları yazdı:

 

''Yüce Atatürk,Â

 

76 yıl önce Cumhuriyet'in eğitime yön veren bir kuruluşu olarak kurduğun Türk Eğitim Derneği ailesinin her yaştan 10 bin meşalesiyle huzurunda olmanın heyecanını yaşıyoruz.

 

Eğitimin her alanında attığımız büyük adımlara, elde ettiğimiz başarılara, insanımızı heyecanlandıran yeni atılımlara rağmen, bugün TED ailesi olarak huzurunda boynumuz bükük, başımız eğik olarak bulunuyoruz. Çünkü Türk gençliğinin beyninde ve Türk milletinin bilincinde daima canlı tutulmasını istediğin eğitim alanındaki ideallerini milletçe gerçekleştiremememizin üzüntüsü içerisindeyiz. Ülkemizin kalkınması, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması ve verimliliğin artırılması, ancak milletin değerleri, Cumhuriyet'in ilkeleriyle yoğrulmuş, bilgi çağının gerekleriyle donatılmış insanımıza yapılan yatırım olacak iken, dar alanda yapılan anlamsız kavgalar geleceğimizin önünde büyük bir engel olarak durmaktadır.

 

Bu gerçekler ışığında bütün taraflara eğitim alanında da kurtuluşumuzun senin koyduğun ilkelere uymaktan ve gösterdiğin hedeflere ulaşmaktan geçtiğini hatırlatıyor, huzurunda tekrar saygıyla eğiliyoruz.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!