TEDAŞ'ta kuyruk çilesine son

Güncelleme Tarihi:

TEDAŞta kuyruk çilesine son
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2005 11:30

Tedaş Müessese Genel Müdürlüğü, yeni geliştirilen “abone.net” sistemi sayesinde, tahsilat servislerinde oluşan uzun kuyruklara son verecek.

Haberin Devamı

Daha önce lokal ABYS sistemini kullanan TEDAŞ Müessese müdürlükleri, etkin hizmet vermek ve kurumun iş yükünü azaltmak amacıyla, vatandaşa Türkiye'nin herhangi bir ilinden elektrik faturasını tahsil edebilme imkanı tanıyan “Abone.net” sistemini uygulamaya koydu.

Özellikle personel sıkıntısının yoğun olarak yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerde, yeni sistemin hem vatandaşı hem de personeli rahatlatacağı belirtildi.

TEDAŞ Erzurum Müessese Müdürü Adnan Taşkesenlioğlu, bilişim teknolojisini kullanarak halka en etkin hizmeti vermeyi amaçladıklarını belirterek, “abone.Net” sistemi ile bu almaçlarının gerçekleşeceğini ifade etti.

Söz konusu projenin birçok ilde faaliyete geçirildiğini bildiren Taşkesenlioğlu, “Abone.net hem bizim iş yükümüzü azaltacak, hem de vatandaşa fatura tahsilatında büyük bir kolaylık sağlayacak. Artık vatandaş, elektrik faturası ödemeleri için tahsilat servislerimizde uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalmayacak” dedi.
Taşkesenlioğlu, Erzurum'daki bir abonenin, elektrik faturası tahsilatını, yeni sistem sayesinde istediği ildeki herhangi bir bankada yaptırabileceğini söyledi.
Daha önce kullandıkları ABYS sisteminin yerel olduğunu, bu nedenle bankalarda yapılan ödemelerle ilgili verilerin anında kendilerine ulaştırılmadığını belirterek, bu durumun hem zaman kaybına hem de abonelerin sıkıntı yaşamalarına neden olduğunu kaydetti.
(KUR-MİS-MLK)
10:34 02/12/05
"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!