Tecavüzle suçlanan şampiyon aklandı

Güncelleme Tarihi:

Tecavüzle suçlanan şampiyon aklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2010 12:09

İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde lisede beden eğitimi öğretmenliği ve müdür yardımcılığı yapan milli karateci, evli ve üç çocuk babası Taner E., öğrencisi R.K.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 20 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davadan beraat etti. Taner E., şimdi çok sevdiği mesleğine iade edilmeyi beklediğini söyledi.

Haberin Devamı

Müdür vekili ve aynı zamanda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan 38 yaşındaki Taner E. hakkında, o dönem 15 yaşındak olan öğrencisi R.K'ya tecavüz ettiği gerekçesiyle genç kızın ailesi tarafından 13 Ağustos 2008 tarihinde savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Soruşturmayı tamamlayan savcı, Avrupa şampiyonu milli kareteci Taner E. hakkında ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, çocuğu müstehcen yayınları seyretmeye teşvik, çocuğu zorla alıkoyma’ suçlarından, Aliağa Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme görevsizlikle dosyayı, bölgeye bakan Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Taner E., yargılama aşamasında verdiği ifadelerinde, suçlamaları kabul etmedi. Taner E., R.K.'nın ailesinin iftira atarak kendisinden para sızdırmak istediğini öne sürdü. Öğrencisi R.K.'nın okulda sık sık baygınlık geçirdiğini, daha önce başkasıyla ilişkiye girdiğinden psikolojisinin de bozuk olduğunu söyledi. Taner E., “Ben öğrencimin ailesinin maddi durumu kötü olduğu için kendisine yardım ettim. Onu yurda yerleştirdim. Avrupa şampiyonu olduğum için ailesi bundan yararlanarak benden para koparmaya çalıştı. Ben de iki kız çocuk babasıyım, neden böyle bir şey yapayım. Bunların hepsi bir iftira” dedi.

R.K. da mahkemede verdiği ifadesinde “Ben Taner E. hocayla hiçbir zaman birlikte olmadım. Şikayetçi olmam için öz babam ve üvey annem beni zorladı. Ben 15 yaşında sevdiğim erkek olan S. ile kendi rızam ile birlikte oldum. Üvey babamın baskılarından sıkıldığım için evden ayrıldım. Bu sırada ağabeyim B. ile birlikte Taner hoca yurt bulup beni yerleştirdi. Taner hoca sporcu ve öğretmen olduğundan, ailemden yeterli ilgi görmediğimden ona karşı ilgi duydum ve bunu kendisine belli ettim, o bana ilgi göstermedi. Ben bu olayı bayan öğretmenim Ö. ile paylaştım, O da durumumu gidip aileme bildirmiş. Sanırım bayan öğretmenim Ö., Taner hocaya olan ilgimi bildiği için, onun ismini aileme vermiş. Şikayet ederken babamlar ne söylemem gerektiği konusunda beni yönlendirdi. Şimdiki söylediklerim doğrudur. Taner hocadan şikayetçi değilim” dedi.

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti Taner E.'nin beraatine karar verip, davayı bitirdi.

Beraat kararının ardından çok sevdiği mesleğine geri dönmek için Bakanlığa karşı İdare Mahkemesi'nde dava açtığını belirten Taner E., “Dava boyunca çok çile çektim. Hakkımdaki iddialar nedeniyle açığa alındım. Bunu kızın babasının yaptırdığı tüm gerçekliği ile ortaya çıktı. R.K., bu olayın ardından devlet koruması altına alındı. Eşim hep arkamda durdu. İftira atan R.K'nın ailesine karşı açtığım tazminat davasında 50 bin lira kazandım. Bu olaylar yüzünden üç çocuğum psikolojik tedavi gördü. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan göreve iade kararı bekliyorum. Tek isteğim mesleğime geri dönmek. Allah kimseye böyle iftira attırmasın. Benim ve ailemin bu olaydan dolayı ne acılar çektiğini kimse bilmez” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!