Tecavüzcü katil zanlısını spermi ele verdi

Güncelleme Tarihi:

Tecavüzcü katil zanlısını spermi ele verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2007 15:56

İZMİR'de, dişhekimi Zekiye Gökşin'i, dişlerini temizletmek amacıyla telefonla randevu alıp gittiği muayenehanesinde, tecavüz edip elleriyle boğarak öldürdüğü ileri sürülen A.E. ile iki suç ortağının yargılanmasına devam edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı Dairesi Başkanlığı'ndan gelen DNA analiz raporunun okunduğu duruşmada, öldürülen Gökşin'in vücudundan alınan sperm örnekleri ile muayenehanedeki parmak izlerinin A.E.'ye ait olduğu açıklandı. Duruşma, karar için ertelendi.

Haberin Devamı

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, bugün görülen duruşmaya, haklarında, ‘Başka bir suçu işlemek amacıyla kasten adam öldürme’ suçundan ömürboyu ağırlaştırılmış müebbet ve kamu hizmetlerinden men, ‘cinsel saldırı’dan 12, ‘yağma’dan 15'er yıl hapis cezası istenen tutuklu sanıklar A.E. ve T.K. ile ‘suça iştirak ve yağma’ suçlarından toplam 30 yıl hapsi istenen tutuksuz sanık M.T. hazır bulundu. Öldürülen Gökşin'in yakınları ve tarafların avukatlarının da katıldığı duruşmada, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı Dairesi Başkanlığı'ndan gelen DNA analiz raporu okundu.

Rapora göre, öldürülen Gökşin'in vücudundan alınan sperm örnekleri ile muayenehanedeki parmak izlerinin A.E.'ye ait olduğu açıklandı. Diğer iki sanıktan alınan örneklerin ise uyumsuz olduğu kaydedildi. Önceki duruşmalarda, suçlamayı kabul etmeyen A.E., Gökşin'e kendisinin tecavüz etmediğini, kendisinden önce muayenehaneye giren arkadaşı T.K.'nın tecavüz ettiğini ileri sürmüştü. Raporla birlikte yalanı da ortaya çıkan A.E., geçmiş savunmalarını tekrarlarken, raporu kabul etmedi. Mahkeme heyeti, A.E. ve T.K.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi, duruşmayı karar için önümüzdeki haftaya erteledi.

Haberin Devamı

VAHŞİCE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Geçen Ağustos ayında, Eşrefpaşa semti 474 sokak 90 numaradaki 23 Nisan Apartmanı'nın zemin katında meydana gelen olayda, 16 yıllık dişhekimi 40 yaşındaki Zekiye Gökşin, açık kolonya satışı yapan kardeşi 28 yaşındaki Ender Gökşin tarafından muayenehanesinde, çırılçıplak soyulduktan sonra elleri iple bağlanıp ağzına bez tıkandıktan sonra boğularak öldürülmüş halde bulunmuştu. Gökşin'in, cep telefonu, kredi kartları ve bir miktar parasının da alındığı saptandı. Otopsisinde, tecavüz edildikten sonra elle boğulduğu belirlenen Gökşin'in vücudunda çok miktarda sperme de rastlandı. Olaydan sonra Zekiye Gökşin'den alınan sperm örneklerinin şüphelilerle karşılaştırılıp DNA testi yapılabilmesi için mahkemeden karar aldıran polis, gizlilik içinde soruşturma başlattı. Araştırma sırasında, Gökşin'den alınan ancak ailesince işleme kapattırılan kredi kartının bir bankaya ait ATM şubesinden kullanılmak istendiği, belirlendi. Banka görevlilerinin uyarısı üzerine polis, ATM'nin kaydettiği görüntüleri incelemeye aldı. Görüntülerden zanlının kimliğini belirlemeye çalışan polis, bu sırada, Gökşin'in öldürülmesinden beş gün sonra Hatay semtinde ofisi bulunan İzmir Barosu Avukatlarından A.A.A.'nın da saldırıya uğramasıyla soruşturmayı bu yöne kaydırdı. Bıçakla yaralama davası için randevu alıp gittiği A.A.A.'ya, ofisinde tacizde bulunup sırtından hafif şekilde bıçaklayan ve boğmaya çalışan kişinin, kaçarken düşürdüğü ekmek bıçağındaki parmak izlerinin, sabıkalı arşivleriyle yapılan karşılaştırmasında, saldırganın 37 yaşındaki ‘tecavüz, gasp ve hırsızlık’ suçlarından sabıkalı A.E., olduğu tespit edildi. Cinayeti aydınlatmak için kurulan 15 kişilik özel ekip A.E.'yi, Alsancak semtinde dolaşırken yakaladı. A.E.'nin, gösterdiği Basmane semtindeki bir otel de de cezaevinden arkadaşı ‘gasp’ suçundan sabıkalı 33 yaşındaki T.K. ile kredi kartını kullanırken yanında bulunan öğretmen M.T. de yakalanıp gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 3 zanlı, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!