Tecavüz sanığına tahliye

Güncelleme Tarihi:

Tecavüz sanığına tahliye
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 12:10

Eskişehir’de 14 yaşındaki İ.G.K. adlı kız öğrenciyle tren vagonunda ve stadyumda ters ilişkiye girdiği iddiasıyla tutuklu yargılanan 24 yaşındaki atletizm antrenörü İ.O., Adli Tıp Kurumu’ndan raporun geç geleceğinin belirlenmesi üzere tahliye edildi.

Haberin Devamı

Bazı okulların atletizm takımlarını çalıştıran İ.O.'nun, 3 Haziran 2008'de Eskişehir Garı’nda boş bir tren vagonu içerisinde 14 yaşındaki sporcusu İ.G.K. ile ters ilişkiye girdiği iddia edildi. İlişkinin ardından aynı gün polis merkezine giden İ.G.K., antrenörü İ.O.'dan şikayetçi oldu. İ.O. polis tarafından gözaltına alındı. İ.O. ifadesinde, İ.G.K. ile kendi isteği ile cinsel ilişkiye girdiğini itiraf etti. İ.O., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan İ.O., dün yapılan duruşmada İ.G.K. ile kendi isteğiyle ilişkiye girdiğini tekrarladı. İ.O. olay nedeniyle İ.G.K.’nin ruh ve beden sağlığının bozulmadığını öne sürerek, “Bunun bu kadar büyük bir suç olduğunu bilseydim yapmazdım” dedi.

Haberin Devamı

Duruşmaya katılan İ.G.K. ise İ.O.'nun bir kez boş tren vagonunda, birkaç kez de stadyumdaki bir odada kendisiyle zorla ters ilişkiye girdiğini söyleyerek sanığın cezalandırılmasını istedi.

RAPOR NİSAN 2011'DE
Mahkeme heyeti İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun İ.G.K.’nın olayda ruh ve beden sağlığının bozulup-bozulmadığının belirlemesi için yapacağı incelemeye 2011 yılının Nisan ayına gün verdiğini belirtti. Heyet, Adli Tıp Kurumu'ndan alınacak olan raporun gecikmesi nedeniyle, sanığın tutukluk süresini göz önünde bulundurup, sabit ikametgahının olması ve delillerin karartılmasının söz konusu olmaması nedeniyle tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi. Heyet ayrıca, İ.O.'nun yurt dışına çıkışını da yasakladı.
  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!