Tecavüz dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Tecavüz dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Gündüz tüp takmak için yardım istediği gencin geceleyin yatak odasında saldırısına uğrayan hemşire, korkunç dakikaları mahkemede yeniden yaşadı.

Selçuk Devlet Hastanesi'nde görevli hemşire Nazan K'nın evine gece yarısı girip tecavüze kalkışan Bünyamin Tuna, hâkim karşısına çıktı. Mahkemede olayın dehşetini yeniden yaşayan hemşire, ‘‘Beni öldürecekti’’ diyerek sanığın cezalandırılmasını istedi. Yaklaşık 2 ay önce meydana gelen olayda, 23 yaşındaki Nazan K., piknik tüpünü değiştirmesi için apartmanın alt katındaki kahvede çalışan 18 yaşındaki Bünyamin Tuna'dan yardım istedi. Tüpü değiştirip evden ayrılan genç garson, gece yarısı apartman boşluğundan inerek, hemşirenin penceresinden daireye girdi.

Anlatırken titriyordu

Tuna, iddiaya göre uyurken bulduğu K.'ya tecavüz etmeye kalkıştı. Hemşirenin feryatları üzerine yardıma gelen komşuların ihbarıyla yakalanan Bünyamin Tuna tutuklandı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada K., ‘‘Uyandığımda karşımda sanığı gördüm. Üzerime kaplan gibi atladı’’ diye konuştu. Olayı anlatırken heyecandan titreyen genç hemşire, ‘‘Bir yandan giysilerimi çıkarmaya çalışıyor, bir yandan da başımı yerden yere vuruyordu. Karşılık verip, kendimi savundum, olanca gücümle bağırarak yardım istedim. Öldürülmekten korktum’’ dedi.

Yedi yıl hapsi isteniyor

7 yıl hapsi istenen Tuna ise hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Tuna, ifadesinde şöyle dedi: ‘‘Eve hırsızlık amacıyla girdim. Kimsenin olmadığını sanıyordum. Ayağım sephaya dokununca hemşire gürültüden uyandı. Birden bağırmaya başladı, ben de ağzını elimle kapattım. Tecavüze kalkışmadım. Polis işkence yaptı, suçlamaları kabul etmiyorum.’’ Sanığın tahliye talebi kabul edilmedi ve duruşma ertelendi.

Üzerime bir kaplan gibi atladı

Duruşmada göz göze geldiği, 18 yaşındaki garson Bünyamin Tuna'nın tecavüze kalkıştığını söyleyen hemşire Nazan K., ‘‘Üzerime bir kaplan gibi atladı. Çok korktum’’ dedi. Uzun süre piskolojik tedavi gördüğünü belirten hemşire, sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!