Tecavüz 2008’de oldu ama ruh sağlığına 2011’de bakılacak

Güncelleme Tarihi:

Tecavüz 2008’de oldu ama ruh sağlığına 2011’de bakılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2009 00:00

İsmail Oğuz, öğrencisine tecavüz ettiğini itiraf etti. Mahkeme, 14 yaşındaki İ.G.K.’nin ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na başvurdu. Kurum, 2011 Nisanı’na randevu verdi. O güne kadar İ.G.K.’nin ruh sağlığından eser kalır mı bilinmez ama Oğuz tahliye edildi.

ESKİŞEHİR’de 14 yaşındaki İ.G.K., 3 Haziran 2008 akşamı polise başvurarak spor öğretmeni İsmail Oğuz’un kendisiyle zorla ilişkiye girdiğini bildirdi. Gözaltına alınan İsmail Oğuz, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İ.G.K.’nin yaşadıkları nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığının belirlenmesi için İstanbul’daki Adli Tıp Kurumu, Nisan 2011’e tarih verdi. Bunun üzerine Ocak’taki ilk duruşmada, Adli Tıp Raporu’nun gelmesi için mahkemeyi erteleyen hakim, önceki günkü duruşmada, İsmail Oğuz’u tahliye etti.

Bazı okulların atletizm takımlarını çalıştıran İsmail Oğuz, iddiaya göre 3 Haziran 2008 akşamı Hoşnudiye Mahallesi Eskişehir Garı’nda boş bir tren vagonu içerisinde 14 yaşındaki İ.G.K. ile ilişkiye girdi. Aynı gün polis merkezine giden İ.G.K., antrenörü İsmail Oğuz’dan şikayetçi oldu. İsmail Oğuz ifadesinde, İ.G.K. ile cinsel ilişkiye girdiğini itiraf etti ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

12 yıl talebi

Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan İsmail Oğuz, önceki gün yapılan duruşmada İ.G.K. ile kendi isteğiyle ilişkiye girdiğini söyledi. Oğuz, olay nedeniyle İ.G.K.’nin ruh ve beden sağlığının bozulmadığını öne sürerek, “Bunun bu kadar büyük bir suç olduğunu bilseydim yapmazdım” dedi. İ.G.K. ise kendisiyle bir kez boş tren vagonunda, birkaç kez de stadyumdaki bir odada zorla ilişkiye giren İsmail Oğuz’un cezalandırılmasını istedi.

Yurtdışı yasağı

Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun İ.G.K.’nin olayda ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığının belirlemesi için yapacağı incelemeye 2011 yılının Nisan ayına gün verdiğini belirtti. Heyet, adli tıp kurumundan alınacak olan raporun gecikeceğini belirterek sanığın tahliyesine karar verdi.

Bunda, sanığın tutukluk süresi, sabit ikametgâh adresi ve delillerin karartılmasının mümkün olmama etkili oldu. Heyet ayrıca, İsmail Oğuz’un yurtdışına çıkışını da yasakladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!