TEB San Antonio’nun SAS’ına baktı

Güncelleme Tarihi:

TEB San Antonio’nun SAS’ına baktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2008 00:00

16-19 Mart tarihlerinde Teksas, San Antonio’da gerçekleştirilen SAS Global Forum’a seçilen sayılı sunum arasında Türk Ekonomi Bankası’nın SAS teknolojisi kullanarak geliştirdiği sistem de vardı.

TEB Şube Dışı Bankacılık Yöneticisi Deniz Devrim Cengiz tarafından yapılan sunumda, son bir yılda müşteri sayısını on kat artıran TEB’in müşteri segmantasyonu, müşteri yakalama, çapraz satış ve kampanya yönetimine yönelik geliştirdiği bilişim uygulamaları tanıtıldı.

Deniz Devrim Cengiz sunumu sırasında TEB şubelerinde uyguladıkları müşteri aktivasyonunu artırmaya yönelik çapraz satış sistemini anlattı.

TEB tarafından müşteri verilerine dayanarak tahmin analizi yapmakta uzmanlaşan SAS yazılım teknolojisi kullanılarak geliştirilen çözüm, şubeye giren müşteriye, şahsına özel, kabul etme olasılığı yüksek satış teklifleri getirmekte kullanılıyor.

TEB şubelerinde müşteriler bankaya girdiklerinde sıra numarasını, banka kartlarını sıra numarası veren cihaza okutarak alabiliyorlar. Sistem bu sayede sıra numarası alan kişinin kimliğini öğrenir öğrenmez, bu kişinin daha önceki kullanım alışkanlıklarını değerlendirerek kabul etme olasılığı yüksek kampanya tekliflerini analiz ediyor.

Sırası geldiğinde vezneye gelen müşteriye, işlemleri veznedar tarafından yapılırken veznenin önündeki ekrandan bu teklifler birer birer soruluyor. Bu sırada veznedar da aynı teklifleri kendi önündeki ekrandan görebiliyor ve ekran müşterinin ilgisini çekmemişse, teklifleri sözel olarak da yapabiliyor.

Banka tenhaysa ve müşteri vezneye numara almadan giderse veya müşteri sıra numarasını banka kartını kulanmadan alırsa bile sistem müşteriyi, veznedar işlemlerini yapmaya başlar başlamaz tanıyıp, kampanya tekliflerini hazırlayabiliyor.

Sistemin ileride RFID (Telsiz Elektronik Kimlik Etiketi) ile de kullanılması planlanıyor. RFID kullanımına geçilirken, müşterinin kişisel veri mahremiyetini korumaya yönelik çözümler de kullanılacak.

SAS 9.2 avantajı

Teksas, San Antonio'da gerçekleşen SAS Global Forum'da, SAS 9.2’nin lansmanı, 3 binden fazla kullanıcının katılımıyla gerçekleşti. SAS, forum boyunca ortaklarına yeni versiyonun nasıl kurulacağı konusunda bilgi verdi. SAS 9.2 iş süreçlerine uyumu ve içinde yer alan analitik çözümler ile performansı ve verimliliği arttırıyor. Yeni ara yüzü sihirbazı sayesinde BT departmanlarının teknolojik altyapılarını daha iyi yönetmelerini sağlayan bu yeni versiyon, şirketlerin verilerinden daha fazla sonuç çıkarmalarına yardımcı oluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!