TCG Giresun’un nöbetini alacaklar

Güncelleme Tarihi:

TCG Giresun’un nöbetini alacaklar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2012 00:00

Somali’de görev yapan TCG Giresun Firkateyni’nden görevi devralacak olan NATO Daimi Deniz Grubu 1’de görevli Hollanda Firkateyni HNLMS Evertsen ve ona eşlik eden Alman gemisi Reinland Pfalz İstanbul’a geldi.

Sarayburnu Limanı’na demirleyen ve burada 5 gün kalacak olan HNLMS Evertsen daha sonra Suudi Arabistan’a gidecek ve görevi devralacak.
Gemide basın mensuplarına Hollanda Kraliçesi Beatrix’in posteri önünde açıklama yapan Tuğamiral Ben Bekkering, NATO Daimi Deniz Grubu 1’in (SNMG1) komutanı olarak önümüzdeki ay NATO’nun ‘Operasyon Okyanus Kalkanı’ kod adlı Korsanlık Önleme misyonunu üstleneceğini söyledi. Türkiye’nin NATO’da üstlendiği önemli misyonla Somali’de korsanlık ve kaçakçılığa karşı başarıyla mücadele ettiğini belirten Bekkering, “6 ay benim gemim, ikinci 6 ay başka bir Hollanda gemisi bu görevi üstlenecek. NATO yanında başka ülkelerden gemiler de bu insanlık suçuna karşı mücadele sürdürüyor” dedi. Tuğamiral Bekkering, daha önce Türk gemilerinde görev yaptığını belirterek, şu anda dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul’da 5 gün kalmanın mutluluğunu yaşadıklarını da söyledi.
Yüzde 10’unu kadın personelin oluşturduğu 230 asker bulunan HNLMS Evertsen’de, personelin rahat davranışları dikkat çekiyor. Subay ve askerler arada sigara molası veriyorlar. Gemide 20 yıldır hizmet veren Pembe Panter ve Ninja Kaplumbağası forslu helikopter de bu görevle birlikte emekliye ayrılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!