TBMM'de bu hafta Irak tartışılacak

Güncelleme Tarihi:

TBMMde bu hafta Irak tartışılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2007 11:15

Meclis, bu hafta Irak'taki gelişmeleri kapalı oturumda ele alacak.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu, 23 Ocak Salı günü saat 15.00'te toplanarak, akaryakıt kaçakçılığını önlemeye dönük düzenlemeler içeren Petrol Piyasası Kanununda değişiklik yapan tasarının görüşmelerine devam edecek.

Genel Kurul, saat 19.00'dan itibaren kapalı oturumda Irak'taki gelişmeleri ele alınacak. AKP ve CHP'nin verdiği önergelerin benimsenmesi sonucunda yapılacak kapalı oturumda, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Irak'taki durumla ilgili bilgi vermesinin ardından gruplar ve önerge sahipleri görüşlerini ifade edecek. Genel Kurul, kapalı oturum bitimine kadar çalışacak.

AKP İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar'ın Devlet İhale Kanununda değişiklik öngören teklifi de bu hafta ele alınacak. Teklif, idarenin ihale gelirini artırmak için kapalı teklif usulünün getirilmesini öngörüyor.

Haberin Devamı

Yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasına izin veren Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun ile Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunda değişiklik öngören yasa tasarısı da bu hafta görüşülmesi beklenen düzenlemeler arasında bulunuyor.

TBMM İçtüzüğü'nün “temel kanun” ile ilgili maddesinde değişiklik yapan teklifin de Genel Kurulda görüşülmesi bekleniyor.

Genel Kurul, 24 Ocak Çarşamba ve 25 Ocak Perşembe günü saat 20.00'ye kadar çalışacak.

KOMİSYONLAR

TBMM'deki ihtisas komisyonları gündemlerindeki tasarı ve teklifleri görüşecek. Adalet Komisyonu, Yargıtay Kanununda değişiklik yapılmasını içeren yasa tasarısını 23 Ocak Salı günü ele alacak.

İçişleri Komisyonu, 24 Ocak Çarşamba günü, Karayolları Trafik Kanununda değişiklik yapılmasını içeren yasa tasarısını ele alacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu, AKP Tokat Milletvekili Ergün Dağcıoğlu'nun Serbest Bölgeler Kanununa bir madde eklenmesini içeren yasa teklifini 24 Ocak Çarşamba günü görüşecek.

Dilekçe Komisyonu, apartmanların zemin katlarında faaliyet gösteren oto galerilerinin can ve mal güvenliği açısından yarattığı sorunu 24 Ocak Çarşamba günü ele alacak.

AB Uyum Komisyonu, 25 Ocak Perşembe günü, inşaat sektöründeki AB uyum çalışmaları hakkında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yetkililerinden bilgi alacak.

Haberin Devamı

Çocuk ve Gençlerdeki Şiddeti Araştırma Komisyonu, Tunceli YİBO'da meydana gelen cinsel istismar iddialarını yerinde araştıracak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!