TBMM komisyonundan İstanbul'da işkence incelemesi

Güncelleme Tarihi:

TBMM komisyonundan İstanbulda işkence incelemesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2008 17:47

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan ve cezaevlerinde meydana gelen olayları incelemesine karar verilen alt komisyon, İstanbul'da çalışmalarına başladı.

AKP Çorum Milletvekili Murat Yıldırım başkanlığında, AKP Denizli Milletvekili Mithat Ekici, MHP Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'den oluşan “Her Türlü Şiddet, İşkence ve Kötü Muamelenin Önlenmesiyle Ceza ve Tutukevleri İnceleme Alt Komisyonu” üyeleri, Fatih'teki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gelerek, İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile görüştü.

Emniyetten ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan komisyon başkanı Yıldırım, “Bildiğiniz gibi Engin Çeber olayı bütün milletimizi üzmüştür, kurumlarımızı üzmüştür hem meclisimizi hem hükümetimizi üzmüştür ve gerekli açıklamalar yapılmıştır. Bu doğrultuda her türlü işkence, kötü muamele ve cezaevlerini incelemek üzere bugün İstanbul'da bulunuyoruz” diye konuştu.

Emniyet Müdürü Cerrah'tan bilgi aldıklarını dile getiren Yıldırım, “Biraz sonra Cumhuriyet Başsavcımızla görüşeceğiz ve sayın Valimizle görüştükten sonra yarın da Metris Cezaevinde incelemelerde bulunacağız” şeklinde konuştu.

Yıldırım ayrıca, bundan sonra sık sık cezaevlerini ziyaret ederek incelemelerde bulunacaklarını kaydetti. Komisyon olarak çalışmalara başladıklarını ifade eden Yıldırım, incelemelerin ardından rapor hazırlanacağını belirtti.

Bir gazetecinin, “Polis müfettişlerinin hazırladıkları bir ön rapor vardı. Karakolda darp olmadığına dair bazı ifadeler vardı. Engin Çeber'in avukatları ise tam tersini iddia ediyorlar” demesi üzerine Yıldırım, “Çalışmalarımız devam ediyor. Raporumuzu hazırlayıp sunacağız” yanıtını verdi.

Komisyon başkanı Murat Yıldırım, polis merkezinde incelemeleri olup olmayacağına ilişkin soruyu da “Ayrıca diğer bir komisyonumuz daha kuruldu karakolları incelemek üzere. Bu çalışmalara da o komisyonumuz başlamış olacaktır” diye yanıtladı.

Alt komisyon üyeleri daha sonra emniyetten ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!