Tazminat ödendi

Güncelleme Tarihi:

Tazminat ödendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2017 00:29

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, Anadolu Ajansı’na Mavi Marmara gemisine yönelik saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine tazminat ödendiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Ancak kaç kişiye, ne kadarlık ödeme yapıldığına ilişkin bilgi verilmedi. 2010 yılında Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrailli askerlerin saldırısı sonucu 10 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti. İsrail, 1 Ekim 2016’da ölenlerin ailelerine verilmek üzere Türkiye’ye 20 milyon dolar göndermişti.

MECLİS’E TAŞINMIŞTI
CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, yaptığı açıklamada şu iddiada bulunmuştu: “Maliye Bakanlığı enteresan bir şekilde sıradan bir tazminat davasına cevap verir gibi davanın reddine hüküm kılınmasını isteyebilmektedir. Yani adeta ‘Biz anlaştık, paraları aldık ama siz gidin uğraşın’ demişlerdir.” CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde “Mavi Marmara baskınında yakınlarını kaybedenlerin İsrail’e açmış oldukları davaları geri çekmedikleri için söz konusu tazminatların ödenmediği iddiası doğru mudur” diye sormuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!