Tayyip'e ‘Sus’ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Tayyipe ‘Sus’ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

FP Genel Başkanı İsmail Alptekin, bir süredir parti yönetimini hedef alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. Alptekin, Genel Başkanlığını tartışmaya açan ve FP'de parti içi demokrasi olmadığını savunan Erdoğan ve onunla birlikte hareket eden parti içi muhalefete, ‘‘Susun’’ uyarısında bulundu. Alptekin, FP'nin dünkü Meclis Grubu'nda, ‘‘Siyaset ve siyasetçi şartlara göre konuşur. Siyaset ve siyasetçi şartlara göre bazen susmasını bilmelidir. Bu yanlış yapmamak demektir’’ dedi ve şöyle ekledi:

‘‘FP olarak istişareye ve tartışmaya büyük önem veriyoruz. Partimizin en önemli özelliği tartışmaya ve istişareye önem vermesidir. FP kadroları yine boşa konuşmayacaktır. FP çözüm üreten bir parti olacaktır. Bu amaçla şartlar ne olursa olsun ülkenin yönetimine talip olanlar cesur, kararlı ve iyimser olmalıdırlar. Bu kolay değil, aslolan zoru başarmaktır. Biz zora talibiz. Bize eleştiriler yöneltenlere de sevgi ile yaklaşacağız.’’

FP'nin yeni kurulan bir parti olduğunu, bu nedenle de kadrolarını takviye etmeye çalıştığını belirten Alptekin, ‘‘Siyasetçiler olarak hepimiz birer kilometre taşıyız. Koşacağız, uzun soluklu olacağız. Bu sıkıntılar sadece bizim heyecanımızı artırır’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!