Tayyip şiiri, FP'yi fena karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Tayyip şiiri, FPyi fena karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ağır bir dille hicvedilip eleştirildiği şiirin elden ele dolaşması, Fazilet Partisi'ni karıştırdı. FP'deki Erdoğan yanlısı milletvekilleri, ‘Şair değilken’ başlıklı şiiri kaleme alan meçhul şair ile şiirin elden dağıtımını yapanları bulmak için, dedektif gibi çalışmaya başladılar.

Karadeniz kökenlilerin başı çektiği bu milletvekilleri, ‘kakalanan’ ve ‘anlamayan’ adam diye nitelenen Erdoğan için, ‘Sen haddini aşmadan edeplen de ol adam’ ifadesinin kullanıldığı Bülent Çolak imzalı şiirle ilgili şüphelerini, parti genel merkezi üzerinde yoğunlaştırdılar. Milletvekilleri, şiirin ilk olarak genel merkez ve Meclis grubunda elden ele dolaştığını, daha sonra teşkilatlara kadar dağıtıldığını saptadılar.

Erdoğancı milletvekilleri şikayetlerini, Genel Başkan Recai Kutan'a da sert bir dille ilettiler. Vekiller Kutan'a, daha önce de Milli Gazete'de Erdoğan'la ilgili yazılar yayınlandığını anımsatarak, önlenmesini istediler. Kutan olayı, ‘‘Kıskançların işi’’ olarak niteledi. Kutan, dünkü il başkanları toplantısında, FP'nin birlik içinde giderek büyümesinin bazı çevrelerde rahatsızlık yarattığını savunarak, ‘‘Bizi kıskananlar, partinin içine ayrılık sokabilirmiyiz düşüncesindeler’’ dedi.

Milletvekilleri benzer bir dedektiflik çalışmasını, Milli Gazete'nin Elazığ baskılarında yer alan ve Erdoğan'ın ‘Amerikancılık, ahmaklık ve zevzeklikle’ suçlandığı yazılar üzerine yapmışlardı. Bu araştırmaların sonucunda da, ‘Hakan Gülerses’ takma ismiyle bu yazıları kaleme alan kişinin, FP'nin eski milletvekili adayı ve Milli Gazete yazarlarından Ahmet Akgül olduğunu ortaya çıkarmışlardı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!