Taytlı ve makyajlı süper mücahitler

Güncelleme Tarihi:

Taytlı ve makyajlı süper mücahitler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2008 00:00

Tempo Dergisi, İslam dünyası çocuklarını saran yeni bir akımı bu haftaki sayısına taşıdı.

Tempo’nun haberinde, İslam coğrafyasının çocuklarının, Superman, Batman çizgi romanlarını ve oyuncaklarını çöpe atmaya başladığı, artık yeni modanın ’Cabbar ve arkadaşları’ olduğu yer aldı. Derginin haberine konu alan ’Süper mücahitler’ salgını, Kuveytli bir psikolog olan Naif el Mutava’nın imzasını taşıyor. Mutava, bir yıl önce Allah’ın 99 özelliğinden hareket ederek ’99’ adlı bir çizgi roman serisi yarattı.

Güçleri ’nur taşı’ndan

Mücahit süper kahramanların konu edildiği seri, Ortadoğu’da süratle yayıldı. Bu çizgi karakterlerin her birinde, onlara Allah’ın 99 ismine uygun güçler veren 99 adet ’nur taşı’ var. Bu taşlardan aldıkları güçlerle insanlara yardım eden İslami süper kahramanlar, bir yıl içinde Ortadoğu çizgi roman piyasasını altüst etti.

Tayt ve makyaja tepki

Ancak yoğun ilgi gören çizgi romanlarla ilgili ciddi tartışmalar da var. 99 farklı ülkeden, 50’si erkek, 49’u kadın olan 99 süper kahramanın, modern, laik ve dindar olmaları tepki de çekiyor. Şu anda bu çizgi romanların büyük ilgi gördüğü İslam dünyası ülkelerinde, ’Kadın karakterler neden tayt giyiyor? Kadın karakterlerin vücut hatları neden bu kadar belirgin ve neden makyaj yapıyorlar?’ tartışmaları yapılıyor. Tepki çeken bir diğer konuysa Nur karakterinin başı açık şekilde Allah’tan yardım istemesi...Yine Kuveytli bir din adamına göre, Allah’ın vasıflarının insanlarda vücut bulması da ciddi bir sorun.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!