Tayland'da sıra dışı bir tahliye

Güncelleme Tarihi:

Taylandda sıra dışı bir tahliye
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2011 10:49

Tayland'da muson yağmurlarının yol açtığı sellerde temmuz ayının ortasından bu yana ölenlerin sayısı 244'e yükselirken, Ayutthaya kentinde sular altında kalan bir cezaevindeki 1,700 mahkum da birbirlerine kelepçelenerek çevredeki cezaevlerine tahliye edildi.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler'e göre son 50 yılın en kötü sel felaketini yaşayan Güneydoğu Asya'da, sellerden en çok etkilenen ülke olan Tayland'da en az 244 kişi hayatını kaybetti. Aşırı yağmurun yol açtığı sellerin, Kamboçya'da 167, Vietnam'da ise 15 can aldığı belirtildi.

İki milyondan fazla insanın sellerden etkilendiği Tayland'da 77 kentten 58'i sular altında kalırken, ülkenin antik başkenti Ayutthaya'daki bir cezaevindeki 1,700 mahkum da tahliye edildi.

MAHKUMLARI BÖYLE TAHLİYE ETTİLER / FOTO GALERİ 

İkişerli gruplar halinde elleri kelepçelenerek, göğüslerine kadar gelen suyun içinde cezaevi araçlarına götürülen mahkumlar çevre kentlerdeki cezaevlerine taşındı.

Ayutthaya kentindeki Budist tapınakları da selden zarar görürken, ülkedeki ekili alanların büyük bir kısmı sular altında kaldığı için pirinç üretimi tehlike altına girdi.

Haberin Devamı

Bölgede şiddetli yağışların kasım ayının ilk haftasına kadar devam etmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!