Tavuklarin ruhuna ayin

Güncelleme Tarihi:

Tavuklarin ruhuna ayin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tarihin gördüğü en büyük tavuk toplu kıyımı, Hong Kong'un üzerine derin bir kasvet havası çökmesine neden oldu. Mayıs ayından bu yana dört can alan kuş gribine karşı önlem olarak iki gün içinde 1 milyon tavuğu itlaf eden Hong Kong'da son derece hazin manzaralar yaşanıyor. Kentin tavuk pazarında ürkütücü bir ölüm sessizliği hüküm sürüyor.

Çiftlik tavuklarıyla fazla yakın temas içinde oldukları için bir miktar ördek, kaz ve güvercinin de telef olduğu operasyonda ruhunu teslim eden kanatlılar için Budist rahipler dün gün boyu ayinler düzenlendiler.

Hükümetin, tavuk itlaf operasyonu için Tapu Kadastro Dairesi'ndeki memura kadar tüm güçlerini seferber etmesi yüzünden cinayet işlemek zorunda kalanlar da derin bir keder içinde. Belediye ekipleri yeterli olmadığı için masa başından kaldırılıp eline bıçak ve filit verilen memurların çoğu şöyle homurdanıyor:

‘Bugüne kadar bir sineği bile incitmedik ama, bu grip yüzünden profesyonel katil olduk...’

Masa başı işinden kaldırılan memurlar, köpek yakalayıcılar, park bekçileri, ellerinde bıçaklar ve karbondioksit filitleriyle gece boyunca tavuk öldürmekten bitap düştüklerini anlattılar. Toplam 1.700 memur ve işçinin görev aldığı operasyonda öldürülen tavuk başına 7.74 cent (yaklaşık 16 bin TL) fazla mesai ücreti ödendi.

Bu arada hükümet evlerinde tavuk besleyenleri de uyararak, evcil kanatlıların da mutlaka imha edilmesini salık veriyor. Tavuğuna elceğiziyle kıyamayanlar için de ‘Alo Tavuk İmha’ hattı kuruldu. Bu hattı arayanlar için derhal profesyonel veya amatör bir kasap gönderiliyor.

Hükümet yetkililerinin verdiği bilgiye göre, toplam 1.3 milyon tavuğu imha etmek üzere pazartesi günü başlayan operasyon dün de devam etti. Ne zaman sonuçlanacağı ise henüz belli değil. Hong Kong Yönetimi gribe yol açan H5N1 virüsünü bu operasyonla ortadan kaldırmayı umut ediyor, ancak uluslararası sağlık uzmanları pek iyimser görünmüyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!