Tavşan Adası 10 milyon dolara satılık

Güncelleme Tarihi:

Tavşan Adası 10 milyon dolara satılık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2007 14:23

ÇANAKKALE'de, Bozcaada yakınlarında bulunan 980 bin metrekare büyüklüğündeki Tavşan Adası 10 milyon dolara alıcı bekliyor.

Bozcaada'nın bir mil kuzeyinde, mülkiyeti Gülter Ünal'a ait Tavşan (Mavriya) Takım Adası, dört yıl önce satışa çıkarıldı. Bozcaada'nın köklü ailelerinden, şarap üretimiyle uğraşan Aral Ailesi'nin varislerinden Gülter Ünal ve ailesinin bir yandan turistik tesis ya da rüzgar santrali kurmak için girişimlerde bulunduğu, bir yandan da müşteri aradığı adaya 10 milyon dolar değer biçildi.

Halk arasında Eşek Adası olarak da bilinen, 980 bin metrekare büyüklüğündeki adanın, sayısız batık ve zengin canlı yapısının yanı sıra temiz deniziyle dalış tutkunları için cazibe merkezi olduğu, adada önceki yıllarda hayvancılık yapıldığı ve şu anda atıl kaldığı bildirildi. Adada bir fener, iki iskele, tatlısu ve akarsu kaynağı bulunduğu kaydedildi. Üzerinde yüzlerce tavşanın yaşadığı, eşsiz güzellikteki koylarıyla potansiyel turizm merkezi olarak gösterilen Mavriya Takım Adası'na bugüne kadar müşteri çıkmadı.

Adanın 2003 yılında Eskidji Müzayede Şirketi tarafından müzayedeyle satışa çıkarıldığı, sonrasında çok sayıda emlak şirketine satışla ilgili ilanlar verildiği öğrenildi. Adanın, son olarak İstanbul'daki Sena Emlak şirketi tarafından 10 milyon dolar bedelle satışa çıkarıldığı duyuruldu.

Alt yapısı ve elektriği bulunmayan ve gemi seferi olmayan adaya ulaşım özel teknelerle sağlanırken, yaz sezonunda dalış turizmine meraklı kişilere özel turlar düzenlendiği ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!