Tatlıses'in amcasının oğluna 3 kurşun

Güncelleme Tarihi:

Tatlısesin amcasının oğluna 3 kurşun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2004 17:08

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in akrabası olduğu belirtilen İbrahim Tatlı, Eminönü'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Haberin Devamı

2002 yılında işlenen bir cinayetten dolayı 8 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldığı için kaldığı Kırşehir Cezaevi'nden izinli olarak İstanbul'a gelen İbrahim Tatlı (35), Yenikapı İskele Caddesi'ndeki tren geçidinin altında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Başından 3 kurşun yarası alan Tatlı, olay yerinde hayatını kaybetti.

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in akrabası olduğu belirtilen Tatlı'nın öldürüldüğü yerde, 5 adet boş kovan bulundu.

Tatlı'nın cesedi, olay yerinde gerekli incelemelerin tamamlanmasından sonra Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Olayın, 2 yıl önce işlenen cinayetle bağlantılı olabileceğini düşünen polis, kaçan fail ya da faillerin yakalanması amacıyla çalışma başlattı.
  
2 YIL ÖNCEKİ CİNAYET
  
İbrahim Tatlı, 3 Kasım 2002 tarihinde Kumkapı Katip Kasım Mahallesi Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nde Sedat Dağ'ın silahla vurularak öldürülmesine ilişkin Veysi Tanla ile birlikte gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Bu olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan davanın iddianamesinde, Tatlı, Tanla ve firari sanık Cevdet Tan'ın, Kumkapı çevresinde faaliyet gösteren bir hırsızlık şebekesinin üyeleri oldukları belirtilmişti.

Aynı bölgede başka hırsızlık şebekelerinin de olduğu ve zaman zaman bu şebekelerdeki üyelerin grup değiştirebildikleri anlatılan iddianamede, olaydan bir gün önce başka bir grubun üyesi olan Mehmet Buğdaycı'nın İbrahim Tatlı'ya birlikte çalışmayı teklif ettiği, teklifi kabul edilmeyen Buğdaycı'nın tartışma sırasında Tatlı'yı bıçakla yaraladığı öne sürülmüştü.

Tatlı'nın içinde bulunduğu grubun elebaşı olan Cevdet Tan'ın da, bu olayın intikamının alınması için Buğdaycı'nın içinde olduğu grubun elebaşı Sedat Dağ'ın vurulmasını istediği ve bunun için Veysi Tanla'ya ruhsatsız silah verdiği ifade edilen iddianamede, Tanla'nın da Tatlı'yı teşvik ederek silahı ona devrettiği iddia edilmişti.

İddianamede, olay gecesi sarhoş olan İbrahim Tatlı'nın, seyyar pilavcıdan pilav yiyen Sedat Dağ'ı göğsünden vurarak öldürdüğü belirtilmişti.

Haberin Devamı

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Tatlı, “ağır tahrik altında kasten adam öldürmek” suçundan 8 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmış ve bu karar 14 Kasım 2003 tarihinde Yargıtay'ca onanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!