Tatilcileri dolandırdılar

Güncelleme Tarihi:

Tatilcileri dolandırdılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ankara ve İstanbul'da, Kurban Bayramı dolayısıyla 9 günlük tatilden yararlanıp yakınlarını ziyarete gitmek isteyen yüzlerce vatandaş, artan yolcu trafiğini fırsat bilen vurguncular yüzünden zor anlar yaşadılar. Bazı yolcular, aynı biletin bir kaç kişiye satılması, bazı yolcular da tur şirketlerinin organizasyon bozukluğu yüzünden yola çıkamadı.

Ankara'da As Turizm firmasının otobüs kaldırmaması yüzlerce yolcuyu perişan etti. Ek sefer uygulayacaklarını belirterek kestikleri bilete karşılık normal otobüs seferlerini de kaldırmayan As Turizm'in önünde saat 20.00'den itibaren biriken yolcular, memleketlerine gidememenin sıkıntısını yaşadılar. Vatandaşlar, karşılarında muhatap olacak bir yetkili de bulamadılar. Firma yetkilileri, sattıkları bilet paraları ile birlikte daha sonra ortadan kayboldular. Firmada görevli tek personelle tartışmaya başlayan yolcular ise biletlerini iade etmek istediler. Ancak görevli, kasada para bulunmadığını gerekçe göstererek, ‘‘Biletlerinizin arkasını imzalayalım, bir hafta, 10 gün içinde paranızı iade ederiz’’ dedi. Vatandaşlar şikayetçi olurken turizm firmasının sorumlu Müdürü Yavuz Özdemir'in gözaltına alındığı belirtildi.

OTOBÜS ŞİMDİ GELECEK

İstanbul'da ise bayramdan önceki son iş günü olması nedeniyle, şehir dışına çıkacak olanlar, önceki akşam otobüs terminallerine akın ettiler. Bu yoğunluğu fırsat bilen vurguncular, bir çok vatandaşa, bayramı zehir etti. Ellerindeki biletleriyle terminallere giden bir çok vatandaş, ‘‘Otobüs şimdi gelecek’’ denilerek, saatlerce bekletildi. Saatler sonra gelen otobüslerin yürüyemeyecek kadar eski olduğunu gören vatandaşlarla tur şirketi çalışanları arasında tartışmalar yaşandı.

As Turizm'in Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerindeki bürosundan bilet alan 150 kişi, akşam saat 21.00'de kalkacağı söylenen otobüsün sabaha karşı saat 04.00'te gelmesi nedeniyle saatlerce bekledi. Beşiktaş Balmumcu'da bulunan Jokey Tur bürosundan bilet alan 50 kişi de otobüsün saatler sonra gelmesi nedeniyle zor anlar yaşadı. Aynı firmanın Kadıköy Suadiye'deki acentesinde ise 250 kişi ise saatlerce bekledikten sonra, taksilerle evlerine gönderildiler. Asya Turizm'den Adana'ya gitmek için bilet alan 45 kişi de geceyi Harem Otogarı'nda geçirdi. Kalkış saati olan 23.30'da gelen eski bir otobüs, daha kalkmadan arızalandı. Yolcular, başka bir firma tarafından ayarlanan otobüsle, sabah saatlerinde İstanbul'dan Adana'ya hareket edebildiler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!