Tatilciler yollara düÅŸtü yol çileye dönüÅŸtü

Güncelleme Tarihi:

Tatilciler yollara düştü yol çileye dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2010 00:00

Dokuz günlük bayram tatilini İstanbul dışında geçirenlerin dönüşü nedeniyle şehirlerarası yollarda trafik yoğunluğu yaşandı. Trafik çilesine Ulaştırma Bakanlığı’ndan önlem geldi. Kurban Bayramı’nın son günü saat 24.00’te biten ücretsiz geçiş uygulaması pazartesi saat 03.00’e kadar yeniden ücretsiz hale getirildi. Tatil dönüşü adreslerinden biri de İstanbul Otogarı.. Otogar çevresinde trafik adım adım ilerliyor.

Haberin Devamı

TRAFÄ°K ADIM ADIM / WEB TV

YOLLARDA DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU / Foto Galeri

ÜCRETSiZ GEÇİŞLER UZATILDI / WEB TV

TATİL BİTTİ DÖNÜŞ ÇİLESİ BAŞLADI / WEB TV

Dün akşam saatlerinden itibaren TEM otoyolu ile D-100 ve D-130 karayollarında trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Trafikten bunalan bazı sürücüler hem dinlenmek hem de yolun açılmasını beklemek için mola verdi. TEM otoyolunun Düzce -Sapanca mevkisi ve Bolu kesimi de yoğunluktan nasibini alan yerler arasındaydı. Yalova Topçular ile Gebze Eskihisar arasında 13 feribotun aralıksız sefer yapması da buradaki yoğunluğu engelleyemedi. Özellikle Ankara-İstanbul istikametinde yaşanan yoğunluk nedeniyle trafik ekipleri kontrollerini aralıksız sürdürdü.

Ücretsiz geçiş uzatıldı

Tatil  dönüşü yollarda yaşanan trafik çilesine Ulaştırma Bakanlığı’ndan önlem geldi. Kurban Bayramı’nın son günü saat 24.00’te biten ücretsiz geçiş uygulaması dün gece saat 22.45 itibariyle uzatıldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, araç yoğunluğunun azalması için köprüler ve otoyol gişelerinin pazartesi saat 03.00’e kadar yeniden ücretsiz hale getirildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bolu'da 7 günde 24 kaza

13-20 Kasım 2010 tarihleri arasında Bolu'daki otoyol ve D-100 karayolunda bir ölümlü, 13 yaralamalı ve 10 maddi hasarlı olmak üzere toplam 24 trafik kazası meydana geldi, bu kazalarda 1 kişi hayatını kaybetti, 48 kişi de yaralandı.

TEM'de trafik yoÄŸunluÄŸu

Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirenlerin dönüş yolunda TEM Otoyolunu kullanması nedeniyle özellikle Gümüşova mevkisinde sabah saatlerinde başlayan trafik yoğunluğu devam ediyor.

Otogarda dönüş yoğunluğu

Tatil dönüşü adreslerinden biri olan Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı yoğunluğun en fazla yaşandığı yerlerin başında geliyor. Özellikle otogarın giriş ve çıkışlarındaki yoğunluk otobüs seferlerinde aksamaları da beraberinde getirdi. Tatilden dönen vatandaşların oluşturduğu yoğunluk otogarın dışına da taştı. 

 

Bandırma'da dönüş çilesi

Kuzey Ege'de bayram tatilini geçirdikten sonra İstanbul'a deniz yolunu kullanarak dönmek isteyen yüzlerce araç Bandırma'daki İDO terminali önünde uzun kuyruk oluşturdu. Bayram yoğunluğu dolayısıyla Bandırma'dan İstanbul'a 3 deniz otobüsü 5 feribot olmak üzere toplam 8 ek sefer düzenlendi. Yoğunluk nedeniyle zaman zaman İDO personeliyle araç sürücüleri arasında bilet tartışması görüldü.

Dönüş çilesi ilçedeki tren garında da görüldü. Yüzlerce kişi Bandırma’dan İzmir’e gitmek için tren garına akın etti.

Atatürk Havalimanı’nda hac ve bayram tatili yoğunluğu

Hac ibadetini tamamlayan ilk hacı kafilesi dün İstanbul’a gelmişti ancak bu gün yoğun bir şekilde hac dönüşünün başlaması ve bayram tatilinin son günü olması nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda hareketli saatler yaşandı. Hacılar, havalimanında bekleyen yakınları ile hasret giderirken, tatilciler de bir an önce evlerine gitmenin telaşını yaşadı.

 

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!