Tatilciler ne okuyor, ne dinliyor?

Güncelleme Tarihi:

Tatilciler ne okuyor, ne dinliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Gördüğü bir rüya üzerine yollara düşerek Mısır piramitlerinin altındaki gizli hazineyi aramaya kalkan çoban, kendini Antalya kıyılarına atmış bir kentlinin ilgisini nasıl çekmez? Turizmin sanal dünyasında hayatını anlamlı kılacak düşleri arayan her tatilci de, piramitlerin eteğindeki gizli hazineyi bulmaya çalışan bir Çoban Santiago değil midir? Ya turizmciler? Onlar da Ortaçağın, bakırı altına çeviren simyacılarına hiç mi benzemezler? Brezilyalı yazar Paulo Coelho'nun Simyacı adlı yapıtı, turizm kitaplığının ilk sıralarında yer alırken, Simyacı'nın baş kahramanı Çoban Santiago, okuyanları felsefenin gizemli dünyasında gezdiriyor.

Kış aylarına göre, kitap satışlarının 3 kat arttığı yaz sezonu, Antalyalı kitapçılar için de en verimli dönem. Brezilyalı yazar Paulo Coelho'nun Simyacı adlı yapıtı en çok satan kitap olarak dikkati çekerken, ikinci olarak Susanna Tamaro'nun Yüreğinin Götürdüğü Yere Git ve Buket Uzuner'in Kumral Ada Mavi Tuna adlı kitabı geliyor.

Tatilcilerin en çok dinledikleri kasetlerin başında ise Tarkan'ın Ölürüm Sana'sı geliyor. Tatillerini Antalya'da geçiren yabancı turistler de, yerli turistler gibi Türkçe pop dinliyorlar. Türk popunun romantik aşığı Rafet el Roman ve pop-fantazi tarzında çıkardığı albümle Sibel Can, Antalyalı turistlerin diğer tercihleri arasında yer alıyor. Kıyılarındaki nüfusu ikiye katlanan Ege Bölgesi'ndeki tatilciler ise kitap okumak yerine müzik dinlemeyi tercih ediyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!