Tatil için geldiler hayat kurtardılar

Güncelleme Tarihi:

Tatil için geldiler hayat kurtardılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

Datça’da evinin bahçesinde böcek ısırması yüzünden tansiyonu düşen ve ölümün eşiğine gelen restoran işletmecisi, tesadüfen olay yerinde bulunan İsveçli doktor çiftin müdahalesi ile kurtuldu.

Haberin Devamı

MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde restoran işletmecisi Süleyman Barut Uzun (56), önceki gün saat 18.00 sıralarında, Palamutbükü’ndeki evinin bahçesinde bir böcek tarafından ısırıldı. Sağ elinin başparmağı ile işaretparmağı arasında bir ısırık izi bulunan Uzun, kısa sürede nefesi kesilip yere yığıldı. Çevreden yetişenler, Uzun’un kalp krizi geçirdiğini sandı. Bu sırada restoranda maç izlemekte olan İsveçli doktor çift Mats Jerkeman ile Anna Jerkeman, Uzun’a müdahale ederken, renginin giderek kireç gibi beyazlaştığını fark ederek zehirlenme teşhisi koydu. Doktorlardan biri limanda demirli bulunan teknesinden getirdiği ilacı enjekte ederek tansiyonu neredeyse sıfıra düşen Uzun’u yaşama döndürdü.

Yanında doktor bulunması büyük şans

Tatil için geldiler hayat kurtardılar


Bilinci yerine gelen Uzun, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlikeyi atlatan Uzun’la ilgili bilgi veren Dr. Çağatay İnan, “Olay sırasında hastanın yanında iki hekimin bulunması büyük bir şans. Çok önemli bir kararla zehirlenmelere karşı gereken ilaç müdahalesi yapılmış. Hastanın elinde bir böcek ısırığı var. Nasıl bir böcek bilinmiyor. Hastada anafilatik şoka bağlı tansiyonun sıfırlanması tespit edildi” diye konuştu. Ölümün eşiğinden dönen Uzun’un kızı Eylem Gül ve eşi Zeynep Uzun da endişe içinde hastaneye koştu. Gül, “Öldü sandık, iki turist doktorun müdahalesiyle kendine geldi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!