Tatbikat anonsu ortalık karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Tatbikat anonsu ortalık karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2008 15:57

Denizli'de 112 Acil Yardım telsizinden yapılan uçak kazası anonsu ortalığı karıştırdı. Havaalanına sevk edilen güvenlik ve sağlık ekipleri, tatbikat yapıldığını görünce hem şaşırdı hem de rahat bir nefes aldı. Uçak kazası anonsunun tatbikat gereği yapıldığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

Çardak Havaalanı'nda kaza yapan uçaktan yaralı kurtarma tatbikatı yapılması kararlaştırıldı. Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, Çardak Hava Meydanı İşletmesi Müdürü Soner Tuğral, Denizli Türk Hava Yolları Müdürü Erkan Dağdelen'in izlediği tatbikatta uçak kazasında yaralanan kişilere müdahale edildi. Tatbikat başlarken, 112 Acil Yardım İstasyonu, bölgeye yakın tüm ambulanslar için telsizden “Çardak Havaalanı'nda uçak kazası, çok sayıda yaralı var, intikal edin” anonsu yaptı. Tatbikattan haberi olmayan sağlık ve güvenlik görevlileri havaalanına hareket etti. 25 sağlık çalışanı 9 ambulansla olay yerine geldiklerinde tatbikat yapıldığını gördü. Uçak kazası anonsunun tatbikat gereği yapıldığını anlayan güvenlik ve sağlık ekipleri, hem şaşırdı hem de rahat bir nefes aldı.

Haberin Devamı

Acil yardım görevlileri ve sivil savunma ekipleri, yerde yatan ve yaralı rolü oynayan Bozkurt Lisesi öğrencilerine müdahale ederek ambulansa bindirdi. Tatbikatın sona ermesinin ardından Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, tüm ekiplerin eksiklerini gidermelerini ve olası felaketlere karşı hazırlıklı olmalarını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!