Tatar Ramazan sopayla dövdü

Güncelleme Tarihi:

Tatar Ramazan sopayla dövdü
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2014 01:37

ESKİŞEHİR’de üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın Gezi protestoları sonrası bir sokakta tekme ve sopalarla dövülerek öldürülmesiyle ilgili davanın 14 tanığı, Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dinlendi.

Haberin Devamı

Ana davası Kayseri’de görülen davanın dünkü duruşmasına 50’den fazla avukat da müdahil olarak katıldı. Duruşmada dinlenen tanıklar ağırlıklı olarak olayı görmedikleri ve Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle bir ilgileri olmadığı yönünde ifade verdi. Ancak tanıklardan Beşik Otel’in sahibi Erdoğan Gözseçen, olay gecesi işyerinde olduğunu belirterek Ercan Bilir’in oğlu Doğukan Bilir’in otelinin önünde dövüldüğünü gördüğünü söyledi. “Televizyondaki görüntüyü gözlerimle gördüm” diyen Gözseçen’e müdahil avukatlarından biri, daha önce polislik yapıp yapmadığını ve bir başka sopalı saldırgan Serkan Kavak’ı görüp görmediğini sordu. Tanık, bu kişinin elinde sopayla gençlere saldırdığını, kafalarına sopayla vurduğunu, isminin Serkan olduğunu sonradan öğrendiğini belirtti.
ŞALTERİ POLİS İNDİRTTİ
Şalteri, bir polisin ‘Göstericiler tarafından otel yakılabilir’ demesi üzerine indirdiğini belirten tanık Gözseçen, avukatın sorusu üzerine polisin kamera olup olmadığını sorduğunu, ‘Var’ demesi üzerine şalteri kapatmasını istediğini söyledi. Gözseçen, millet koşmaya başlayınca şalterin başında olduğunu ve zaten kapatacağını öne sürdü. Gözseçen ayrıca “Ercan Bilir geldi, Doğukan Bilir’in babası olduğunu söyledi, kayıtları görmek istedi, izlettim, yedek istedi, emniyet kanalıyla isterse verebileceğini söyledi. Polisler geldi daha sonra, harddiski onlara verdim. Sonra yine geldiler, görüntüyü açamadıklarını söylediler. Bir arkadaşımı çağırdım, harddiski açtı, sonra alıp gittiler” dedi.
Duruşmada dinlenen kuaför tanık Habil Kuru ise başka bir suçtan tutuklu olduğu için jandarma eşliğinde salona getirildi. Daha önce verdiği ifadeyi tekrar ettiğini söyleyen tanık, “Olayın olduğu yeri görmek mümkün değildi” dedi. Kamera kayıtlarını izlediğini belirten Kuru, kendisine Tatar Ramazan dediklerini söyleyen sakallı, eşofmanlı, eli sopalı kişiyi görse tanıyacağını, bu kişinin gençleri elinde sopayla dövdüğünü söyledi. Tanık, evinden aşağı inip sivil polislerin yanına giderek çevik kuvvet aracında gördüğü bu kişiyle ilgili, “Polis değil, asker değil, neden bu kişiyi içinizde barındırıyorsunuz?” dediğini, yanıt alamadığını söyledi. Tanık, bu kişinin daha sonra spor açık renkli bir otomobille olay yerinden ayrıldığını belirtti. Gelmeyen tanıklar Yılmaz Balkan ile Koray Demirel’in zorla getirilmelerine karar veren mahkeme, duruşmayı 11 Nisan 2014’e erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!