Taşınabilir medya oynatıcı ile istediğiniz yerde film izleyin

Güncelleme Tarihi:

Taşınabilir medya oynatıcı ile istediğiniz yerde film izleyin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2005 00:00

Yatak odasından mutfağa, evin her noktasında bir elektronik eşya kullanıyoruz artık. Elektronik cihazlar arasında en temel cihazlar beyaz eşyalar. Beyaz eşyalar hayatı kolaylaştırdıkları gibi, artık yüksek teknolojileriyle kullanıcıyı şaşırtıyorlar.

Kendi kendini temizleyen fırın, yıkanacak çamaşıra göre program seçen çamaşır makinesi, saklanacak yemeğe göre ısısını ayarlayan buzdolabı, kablosuz bağlantı teknolojilerini kullanan elektrik süpürgeleri her yerde karşımıza çıkıyor. Ankastre ürünler de giderek yaygınlaşıyor. Evde sinema keyfi için, bir DVD oynatıcı almanın da tam zamanı. Son ayların en popüler teknolojik ürünü ise taşınabilir medya oynatıcılar.

Çamaşır makinesi, fırın, buzdolabı gibi temel beyaz eşyalar ileri teknolojiye uydular, işlevlerini bir adım ileri götürdüler. Bunun iyi yanlarında biri de, teknoloji ile birlikte cihazların kullanımının zorlaşmaması için kumanda tuşlarının azalması. Bu cihazlar, geleceğin akıllı evlerini yaratacak. Mesela; yemek pişerken oluşan ısıyla kendi kendini temizleyen fırınlar, içindeki yiyeceklerin ısılarına göre derecesini ayarlayan buzdolapları, kablosuz elektrik süpürgeleri, üzerindeki LCD ekrandan televizyon seyredilebilen soğutucular, günümüz ev teknolojisinin geldiği son noktayı temsil ediyor. Bluetooth ve kızılötesi beyaz eşyalarda da kullanılıyor artık. Elektrik süpürgesindeki kablosuz bağlantı teknolojisi sayesinde evin uzak yerlerini bile, priz aramadan süpürebilirsiniz.

Teknoloji hızla ilerlerken, beyaz eşyalarda enerji tasarrufu ve cihazın ekonomik özellikleri asıl tercih sebebi olmaya da başladı. Yeni nesil beyaz eşyaların, düşük enerji kullanımı ve yüksek verimi bir arada sunması önemli.

ANKASTRE HEM TRENDİ HEM DE KULLANIŞLI

Ankastre kelimesini sık sık duyuyorsunuzdur. Bugüne kadar pahalı olmaları sebebiyle pek yaygın olmayan ankastre ürünler aslında mutfak teknolojisinde bir dönüm noktası. Beyaz eşya üreticilerinin bu yılki en büyük kozu da bu. Mutfak dolapları ve tezgahların içine yerleştirilebilen beyaz eşyalara ankastre deniliyor. Elektrikli set üstü barbeküden, elektrikli ızgaraya ve fritöze, davlumbazdan, fırına kadar her beyaz eşyanın ankastre olanı üretiliyor. Üstün teknolojiye sahip ankastre ürünlerde estetik özellikler öne çıkıyor. Bildiğimiz beyaz eşyalardan biraz daha farklılar, cihazların hepsi gazla değil, elektrikle çalışıyor. Yani kullanacağınız yerde bir priz olması yeterli. Ankastre cihazınız mutfağın boyutlarına, şekline ve kullanım alanına göre istediğiniz yere monte edilebiliyor.

ÇOK AMAÇLI CİHAZLAR

MP3 çalar, dijital kamera, fotoğraf makinesi, ses kaydedici, DVD oynatıcı ve webcam son yılların en popüler teknolojileri. Bu cihazların her biri tek başına zaten çok satıyor. Şimdi, tüm bu mobil cihazların özelliklerini bir arada toplayan, çok işlevli aletler popüler olmaya başladı. Ünlü elektronik markaları ardı ardına, hem mp3 çalan, hem fotoğraf ve video oynatan, hem de ses kaydeden çok amaçlı cihazları piyasaya sürüyor. ‘Taşınabilir medya oynatıcısı’ denen bu ürünler, en sevdiğiniz video, müzik ve fotoğrafları, nerede olursanız olun bir tuşla görüntülemenizi sağlıyor. Özellikle, sık sık uzun seyahatlere çıkan ve yolda canı sıkılanlar için birebir. DVD veya DİVX filmleri, mp3 formatında şarkıları, televizyondan veya internetten indirdiğiniz videoları veya en sevdiğiniz diziyi yanınızda her yere götürmeniz mümkün.

Hemen her markanın bu türde bir cihazı var. Üstelik taşınabilir medya oynatıcılarını sadece seyahatte değil, evde de hoparlöre veya televizyona bağlayarak kullanabilirsiniz. Yüzlerce CD’yi rafa kaldırıp, müziğini sete bağladığı minicik mp3 çalardan dinleyenlerin bile sayısı hiç azımsanmayacak durumda.

BU TELEFONLAR EL YAZINIZI TANIYOR

Cep telefonu teknolojisi neredeyse takip edilemeyecek bir hızda ilerliyor. Yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’de özellikle gençler yılda en az bir kez cep telefonunu değiştiriyor.

Şimdi üçüncü kuşak adı verilen 3G cep telefonlarını kullanıyoruz. Cep telefonları artık bilgisayarlarınkine benzer işlemcilerle çalışıyor. İki megapiksel çözünürlükte fotoğraf ve sınırsız video çeken telefonlara alıştık. Ama hazırlıklı olun, yakın zamanda hayal edemeyeceğiniz özelliklere sahip telefonlar geliyor. En son yeniliklerden biri de el yazısını tanıma. El yazısı tanıma özelliği bugüne kadar sadece çok az sayıda telefonda ve cep bilgisayarında varken, yakında hemen hemen her cep telefonunda karşımıza çıkacak.

Cep telefonları işlevselliğinin dışında şık bir aksesuvar olarak da görülüyor. İşlevler artıyor ve tasarımlar şıklaşıyor. Cep telefonlarının sunduğu eğlenceye de pek bir önem veriyoruz artık. MP3 ve radyo çalan, klip ve videoları oynatan telefonlar artık günlük hayatın bir parçası. Cep telefonu teknolojisinden payını alan bir hedef kitle de çocuklar. Çünkü çocuklar için dışı oyuncak görünümünde olan gerçek cep telefonu üretildi. Bu telefon, kullananın nerede olduğunu belirlemeye yarayan bir sisteme de sahip. İçinde bir parfüm yuvası olan ve telefonun kapağını her açtığınızda parfüm sıkan cep telefonuyla karşılaşmaya da hazır olun.

TÜM CİHAZLAR İÇİN EVRENSEL KUMANDA

Salonlardaki fazla sayıda elektronik cihaz yüzünden haliyle bir uzaktan kumanda karmaşası yaşanıyor. Ama bunun da çözümü var. Evdeki tüm elektronik ürünleri tek bir cihazla yönetebilmek için geliştirilmiş uzaktan kumandalar var. Şimdilik aynı anda sekiz farklı elektrikli cihaza programlanabilen bu cihazlara evrensel kumanda adı veriliyor. Yeni evrensel kumandaların üzerinde dokunmatik LCD ekran var. Buradan kolaylıkla televizyon, müzik seti, DVD oynatıcı, uydu alıcısı gibi ses ve görüntü cihazlarına tek elden kumanda ediyorsunuz. Bugünlerde Türkiye’de satılmaya başlayacak yeni nesil kumandalar ise sınırsız sayıdaki elektronik cihazı tanıyıp, kumanda edebiliyor.

DVD oynatıcı alma zamanı

Piyasadaki DVD oynatıcıların giderek ucuzladığı dikkatinizi çekmiştir. DivX gibi yeni görüntü sıkıştırma formatları ve piyasaya yeni çıkacak yeni nesil görüntü oynatıcılar, mevcut DVD oynatıcıların fiyatını oldukça düşürdü. DVD oynatıcıların fiyatı tüm zamanların altına düştü. Zaman zaman büyük ekran televizyonların yanında hediye olarak da veriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!