Taş ocağında ölüme 4 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Taş ocağında ölüme 4 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2009 11:37

ANTALYA'da çalıştıkları taşocağında meydana gelen göçük nedeniyle tonlarca kaya kütlelerinin altında kalarak ölen 2 işçinin ‘ihmal’ kurbanı oldukları bilirkişi raporuyla belgelendi.

İşgüvenliği uzmanı Hasan İşçimen ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Kürşat Çınar'dan oluşan bilirkişi heyetinin raporu üzerine işveren ve sorumlu olan 4 kişi ‘dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet’ vermek suçlamasıyla tutuklandı.

Antalya’da geçen 12 Şubat'ta Dağbeli Beldesi yakınlarındaki Dağıstanlı Taş Ocağı'nda meydana gelen göçükte binlerce tonluk taş kütlelerinin altında kalarak ölen 27 yaşındaki Mehmet Çevik ile 28 yaşındaki Sami Demirtaş’ın ‘ihmal' yüzünden öldükleri bilirkişi raporları ile belirlendi. İki kişilik heyetten oluşan bilirkişi raporunda işyerinin yeterli önlem almadığı, yanlış alanda taş çıkarttığı, katmanlar arasında büyük farklar olduğu ve ‘ayna’ tabir edilen yüzeyin sınırlarından çok üstünde açıldığı ifade edilirken, işveren, mühendis ve şantiye şefleri sorumlu gösterildi. Bilirkişi heyetinin hazırladığı rapor soruşturma dosyasına konurken, soruşturmayı yürüten savcılık işveren, mühendis ve sorumlu şeflerin tutuklanmasını talep etti. Taş ocağı işletmecisi Hasan Dağıstanlı ile birlikte Mustafa Hakan Aydın, Bayram Tüzün ve Mehmet Kovan gözaltına alındı. Kazadan sorumlu tutulan 4 kişi, 4 bin 857 sayılı ‘İş Sağlığı Yasası'nı ihlal ederek ‘dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet’ vermek suçlamasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, 4 zanlıyı ifadelerini aldıktan sonra tutuksuz yargılanmak serbest bıraktı. Cumhuriyet Savcılığı kanıtların karartılabileceği ihtimali üzerine karara itiraz etti. 4 şüpheli itiraz üzerine tutuklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!