Tarlabaşı’nda şenlik başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Tarlabaşı’nda şenlik başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bugün onuncu yaşına basan İstanbul Sanat Merkezi (İSM) kuruluş yıldönümünü bir dizi etkinlikle kutluyor. İSM'nin Tarlabaşı'ndaki binasında saat 20.30'dan itibaren bir şenlik havasında gerçekleşecek bu herkese açık ve ücretsiz kutlamanın içeriğini merak ediyorsanız devamı aşağıda.

1999 Nisan ayında tahliye kararı alınmış olmasına rağmen, sanat kurumlarından aldığı destekle etkinliklerine devam eden İstanbul Sanat Merkezi'nin 10. yılını kutlandığı geceye, Anarat Hığutyan Ermeni Vakfı, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Erdek Belediye Başkanlığı, Mimarlar Odası, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve Yunan Başkonsolosluğu onur konuğu olarak katılıyor. İSM'nin beşinci katındaki İSM Restaurant'da Rembetikoyla başlayacak gece Türk Sanat Müziğiyle devam edecek. İSM binası içinde yer alan Irish Pub'daysa Yannis Christof Fmend Rembetiko Topluluğu, Muammer Ketencoğlu'nun Balkan Müzikleri, Irish Group ve Çetin Cengiz'in grubuyla yapacağı Tango Gösterisi var.

Kutlamalar çerçevesinde İSM'nin değişik katlarında izlenebilecek Açık Atölye Sergileri Bedri Baykam, İnci Eviner, Erkan Özdilek, Hülya Botasun, Ergin Atlıhan, Emel Akın, Suat Akdemir, Sabahat Çıkıntaş, Selma Girgin ve Verena'nın eserlerinden oluşuyor. İSM'nin içinde yer alan Kumpanya tiyatro topluluğu da kutlamaya Naz Erayda'nın yönettiği ‘‘Kim O?’ adlı oyunun video gösterimiyle ve Öykü Potuoğlu'nun yöneteceği ‘‘Oyun Hazzı’ adlı atölye çalışmasıyla katılıyor.

Tarlabaşı Sakızağacı Cad. Eskiçeşme Sok. 12, Taksim.

Tel: (0212) 256 37 51

Oyunculuk atölyesi

Kumpanya Sahnesi 27-29 Ekim tarihleri arasında ‘‘Oyun Hazzı’ başlıklı bir oyunculuk atölyesi düzenliyor. Öykü Potuoğlu'nun yönetmenliğinde üç gün süreyle 15.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek atölye, çağdaş oyunculuğun kilometre taşlarından Lecoq ekolüyle tanışmak isteyen herkese açık ve ücretsiz. Çalışmayı yöneten Öykü Potuoğlu geçen yaz Jacques Lecoq'un öğrencisi Philippe Gaulier ile Londra'daki okulunda çalışmış. Fiziksel tiyatronun anahtarı olan bu yöntemi paylaşma arzusu, Kumpanya Sahnesi'nde düzenlenen atölyenin de çıkış noktasını oluşturuyor. Atölyeye en fazla 20 oyuncu ya da oyuncu adayı katılabilecek. Tel:(0212) 235 54 57

Kumpanya etkinlikleri

13.00 Video gösterimi ‘‘Kim O?’ (1993-İstanbul) Yön: Naz Erayda.

15.00 Atölye çalışması ‘‘Oyun Hazzı’ Yöneten: Öykü Potuoğlu.

19.00 Dans gösterisi ‘‘Hatırlamak’, Mihran Tomasyan, Duygu Güngör, Tuğçe Ulugün, Rupen Melkisetoğlu.

21.00 Şarkı ‘‘Margaret Walker'ın Derdi’, Suna Suner, Sarp Keskiner, Tuğrul Aray, Orçun Baştürk, Özün Usta.

22.00 Rock konseri ‘‘No Room’, Emre Aypar, Murat Önol, Berat Er, İlker Canikligil, Kerem Dalgayaran.

23.00 Blues konseri ‘‘İstanbul Blues Kumpanyası’, Sarp Keskiner, Salih Nazım Peker, Vefa Karatay, Tuğrul Aray, Orçun Baştürk, Özün Usta.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!