Tarkan için camiye özel ışıklandırma

Güncelleme Tarihi:

Tarkan için camiye özel ışıklandırma
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2003 01:49

Balkanların, Ortadoğu'nun ve Türkiye'nin en büyük camisi olan Adana'daki Sabancı Merkez Camii'nin ışıkları, konser için Adana'ya gelen mega star Tarkan için de yandı.

Daha önce, kente gelen Adanalı ünlü futbolcu Hasan Şaş'ın Hiltonsa'daki düğünü ile Sertab Erener'in aynı oteldeki konser gecesi de kandil ışıkları yakılmıştı. Konuklar için camii ışığı yakıldığını hem müftülük, hem de otel yönetimi doğruladı.

Turneye çıkan Tarkan, ekibiyle Sabancılar tarafından Seyhan Nehri kıyısında inşa edilen Hiltonsa'ya yerleşti. Tarihi Taşköprü ve Sabancı Merkez Camii manzaralı kral dairesi pop yıldızına tahsis edildi. Genellikle kandil geceleri, Ramazan ayında ve cuma akşamları kandil ışıkları yakılan Merkez Camii'nin ışıklarında bir aksama olmaması için de, cami görevlilerine mesaj iletildi. Hiltonsa'nın bulunduğu Seyhan Nehri'nin karşı kıyısında yer alan caminin ışıklı görüntüsünün konukları çok etkilediğini anlatan otel yetkilileri, ‘‘Tarkan bizden böyle bir istekte bulunmadı. Ancak, bir tarafta tarihi Taşköprü, bir tarafta ışıklandırılmış Sabancı Merkez Cami görüntüleriyle çok çarpıcı oluyor. Bu ışıklar sürekli yakılmayabiliyor’’ dediler.

MÜFTÜ: İMKAN OLSA HER GÜN YANAR

Adana Müftüsü Mehmet Barış, muhteşem caminin grur kaynakları olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

‘‘Bakan, başbakan, devletin üst düzey yöneticileri ya da yabancı heyet geldiği zaman caminin ışıklarını yakıyoruz. Ünlü misafirlere de ışıklandırılabilir. İmkan olsa biz caminin ışıklarını her gün yakarız. Ankara'daki Kocatepe Camii'nin ışıkları her gün yanıyor. Ama maddi nedenlerle bizde öyle bir imkan yok. Bizi arıyorlar, ‘Otelimizde şu kişiler var' diyorlar. Mümkün olup olmadığını soruyorlar, biz de caminin ışıklarını yakıyoruz.’’

Tütsülü odadan camiyi seyretti

Opet'in sponsorluğunda ‘Full Force’ konserler dizisini sürdüren Tarkan ve ekibine Hiltonsa'da 32 oda tahsis edildi. Tarkan'ın isteği üzerine odasına üzüm suyu, tütsü, fındık, fıstık, özel şarap ve meyve konuldu. Tarkan Gaziantep'te yediği acı kebap nedeniyle mide rahatsızlığı geçirdiği için Adana kebabı acısız ikram edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!